Инфо

10. новембар 2022.10. нов 2022.
ПЕТА РЕДОВНА СЕДНИЦА СО ВЛАДИМИРЦИ

Четврти ребаланс буџета Општине

Да се брине о младима говори податак да општина намерава и надаље студентским стипендијама помоћи у дефицитарним занимањима а зарад будућности општине Владимирци. Пажњу су привукла одборничка питања и иницијативеДа се брине о младима говори податак да општина намерава и надаље студентским стипендијама помоћи у дефицитарним занимањима а зарад будућности општине Владимирци. Пажњу су привукла одборничка питања и иницијативе
И ова седница била је посвећена текућим темама из живота општине. Прво је потврђен мандат одборника Драгице Дрочић из Крнића са изборне листе Ивица Дачић СПС, ЈС Драган Марковић Палма. У центру пажње био је четврти ребаланс буџета Општине Владимирци за текућу годину али и питања коефицијента за обрачун пореза и цену квадратног метра те пореза на имовину и зона пореза а било је говора и о управљању ризицима, поступка за израду процене ризика од катастрофа у Општини Владимирци.

Пажњу су привукла одборничка питања и иницијативе. Сања Ђуричић је поздравила рад скупштине износећи бројне хвале на рад председника СО Рада Ковачевића и челног човека општине Горана Зарића за бригу за буџет али и свим одборницима на учешћу на скупштини. Искористила је прилику да новој одборници пожели успешан рад. Изрекла је захвалност за податак да се у ребалансу буџета налазе и трошкови геотермалне бушотине која нуди силне могућности општине. Није крила своје задовољство и усвојеним планом рада од ПУ „Сунцокрети“ до средње школе. Продан Арнаутовић је у жељи да покаже колико општина брине о младима истакао податак, како је рекао, што је наше дете изданак Општине Владимирци добило посао у Посавотамнавској средњој школи са Домом ученика. Реч је о Драгани Ђорђевић уз наду да ће и будући просветари послушати зов завичаја.


Да се брине о младима говори податак да општина намерава и надаље студентским стипендијама помоћи у дефицитарним занимањима а зарад будућности општине Владимирци. Уз неколико разрешења и именовања усвојени су и годишњи извештаји о раду и давања сагласности за план рада 2022-2023.године од ПУ „Сунцокрети“ ОШ „Жика Поповић“ и ОШ „Јован Цвијић“ у Дебрцу, и Посавотамнавске средње школе са Домом ученика. И ово скупштинско заседање је протекло експедитивно а по најбитнијим питањима за живот општине.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa