10. novembar 2022.10. nov 2022.
Dolazak u crkvu je sejanje vere
EPISKOP ŠABAČKI JEROTEJ U HRAMU SVETIH APOSTOLA PETRA I PAVLA U VLADIMIRCIMA

Dolazak u crkvu je sejanje vere

Sveta arhijerejska liturgija 6.novembra leta Gospodnjeg 2022.godine ostaće u sećanju žitelja Opštine Vladimirci. Dolazak vladike šabačkog Jeroteja dao je priliku vernicima da se uzdignu u veri a u prigodnoj besedi u hramu svetih apostola Petra i Pavla njegovo preosveštenstvo je zborio:
„ Blagodareći Gospodu koji nas je okupio da nam govori o veri i o semenu vere koje se seje a sejač je sam Gospod. Sam dolazak u crkvu i svako od vernika dobija priliku da poseje seme vere do naredne liturgije i tako redom. Ne postoji izgovor za nedolazak na svetu liturgiju jer ako se to ne čini nečastivi pozoba seme vere. Čovek je slika Gospoda po prirodi Svevišnjeg sa privilegijom i da sam seje veru i da na taj način dobijamo plodove na mnogaja ljeta, nadahnuto je zborio episkop šabački.

U svečarskom činu je rukopoložen jerej Stevan Ostojić dobivši novo zaduženje u negovanju vere. Kako je rekao vladika Jerotej pred nama su veliki izazovi a crkvena zvona su samo tu da nas opomenu da je sejanje vere iznad svega.


Tiskao se prisutni živalj Opštine Vladimirci za blagoslov uzrastajući u veri:
„ Dolazak vladike Jeroteja je blagoslov za našu opštinu a beseda tim veća a da odagna sumnje i učvrsti nas u veri. Sam doček preosvećenog episkopa ispred hrama Svetih apostola Petra i Pavla, i učešće u liturgiji te ispraćaj njegovog preosveštenstva uznose nas u veri, govorio je zadovoljno prvi čovek opštine Goran Zarić.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa