Инфо

10. новембар 2022.10. нов 2022.
Долазак у цркву је сејање вере
ЕПИСКОП ШАБАЧКИ ЈЕРОТЕЈ У ХРАМУ СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У ВЛАДИМИРЦИМА

Долазак у цркву је сејање вере

Света архијерејска литургија 6.новембра лета Господњег 2022.године остаће у сећању житеља Општине Владимирци. Долазак владике шабачког Јеротеја дао је прилику верницима да се уздигну у вери а у пригодној беседи у храму светих апостола Петра и Павла његово преосвештенство је зборио:
„ Благодарећи Господу који нас је окупио да нам говори о вери и о семену вере које се сеје а сејач је сам Господ. Сам долазак у цркву и свако од верника добија прилику да посеје семе вере до наредне литургије и тако редом. Не постоји изговор за недолазак на свету литургију јер ако се то не чини нечастиви позоба семе вере. Човек је слика Господа по природи Свевишњег са привилегијом и да сам сеје веру и да на тај начин добијамо плодове на многаја љета, надахнуто је зборио епископ шабачки.

У свечарском чину је рукополoжен јереј Стеван Остојић добивши ново задужење у неговању вере. Како је рекао владика Јеротеј пред нама су велики изазови а црквена звона су само ту да нас опомену да је сејање вере изнад свега.


Тискао се присутни живаљ Општине Владимирци за благослов узрастајући у вери:
„ Долазак владике Јеротеја је благослов за нашу општину а беседа тим већа а да одагна сумње и учврсти нас у вери. Сам дочек преосвећеног епископа испред храма Светих апостола Петра и Павла, и учешће у литургији те испраћај његовог преосвештенства узносе нас у вери, говорио је задовољно први човек општине Горан Зарић.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa