17. novembar 2022.17. nov 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

OSNOVNA ŠKOLA „VUK KARADžIĆ“ OBELEŽILA 135 GODINA POSTOJANjA

Tradicija se nastavlja

U četvrtak, 10. novembra, Osnovna škola „Vuk Karadžić“ obeležila je 135 godina postojanja
Osnovana 1887. godine, kada je počela sa radom, Osnovna škola „Vuk Karadžić“ spada u red najstarijih obrazovnih ustanova u Srbiji. Zidana u stilu secesije, krajem 19. veka predstavljala je najlepšu građevinu u Šapcu.

Foto: Glas Podrinja


- Iako odoleva zubu vremena, tragovi se vide na eksterijeru. Očekujemo da će najavljena rekonstrukcija škole biti realizovana u što skorijem periodu. Osećam se ponosno gledajući koliko su nam aktivni i kolege i deca koji nas predstavljaju na raznim takmičenjima. Ove godine nagrađeno je četrdesetak učenika i dvadesetak nastavnika. Pratimo njihove uspehe i prezadovoljni smo, rekao je direktor škole Dragoslav Pavlović.

Foto: Glas Podrinja


Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da je ponosan na školu koja nosi ime po najznačajnijem srpskom pravopisnom reformatoru i koja je odškolovala brojne generacije učenika.

Iako odoleva zubu vremena, tragovi se vide na eksterijeru. Očekujemo da će najavljena rekonstrukcija škole biti realizovana u što skorijem periodu


- To ne bi bilo moguće bez posvećenih i predanih nastavnika i školskog osoblja, bez čijeg rada ne bi bilo ni školskih uspeha. Želim im da i dalje neguju prave vrednosti i nastave da ih prenose na nove generacije. Grad Šabac će uložiti sredstva da ova škola bude rekonstruisana, poručio je gradonačelnik Pajić.

Foto: Glas Podrinja


Program je svečano otvoren himnom Vuku u izvođenju školskog hora pod vođstvom nastavnice muzičke kulture Snežane Ranković Đerić, nakon čega je usledila priredba o nastanku i istorijatu škole, koju su pripremili učenici sa nastavnicom srpskog jezika Vesnom Vuković. Program je završen pesmom ”Neki novi klinci” u izvođenju hora nastavnika i učenika, pod dirigentskom palicom nastavnice muzičke kulture Snežane Šalai Tibor, uz pratnju orkestra iz MŠ ”Mihailo Vukdragović”. Za scenografiju se pobrinula nastavnica likovne kulture Ana Ivković, a svoj doprinos dale su učiteljice Tatjana Čolić i Milena Dragojević.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa