29. decembar 2022.29. dec 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

U Centru za stručno usavršavanje Šabac

Gradonačelnik uručio novogodišnje paketiće deci- korisnicima usluge lični pratilac

„Mi smo u budžetu za ovu uslugu u sledećoj godini izdvojili 30 miliona dinara. Siguran sam da ćemo obezbediti maksimalne uslove za odrastanje korisnika, jer stvaramo grad sa jednakim šansama za sve“, rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić
Novogodišnje paketiće deci, korisnicima usluge lični pratilac, uručio je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić u ponedeljak u Centru za stručno usavršavanje. Pokloni su obezbeđeni u sradnji sa Fondacijom „Dečje srce“ koja je licencirani pružalac te usluge na teritoriji grada.

-Fondacija „Dečje srce“ postoji 22 godine i radi sa osobama sa smetnjama u razvoju, a već nekoliko godina pruža uslugu lični pratilac deteta u gradu Šapcu, na naše, a nadam se i zadovoljstvo dece i roditelja. Donosimo im pozdrav iz Beograda, iz naše radionice, gde osobe sa smetnjama u razvoju proizvode, tj. štampaju poklone i razne proizvode koje smo ovde doneli kao pozdrav i novogodišnji paketić i za decu i za lične pratioce, naše saradnike. U našem radno- okupacionom centru razvijamo veštine korisnika, naših drugara i želimo da jedan ovakav centar koji se zove „Zvuci srca“ i Šabac ima na svojoj teritoriji- navela je Julka Rojević Pešić iz Fondacije „Dečje srce“.

Gradonačelnik je istakao da su paketići pobezbeđeni za 59 dece na teritoriji grada.

-Koliko je za sreću zaista potrebno malo, uverio sam se deleći paketiće deci koja su korisnici usluge lični pratilac. Na teritoriji grada ih ima 59 i ova usluga je na veliko zadovoljstvo roditelja, ali pre svega dece korisnika. Grad je zajedno sa kompanijom Dunav osiguranje upriličio novogodišnje pokone. Nadam se da će oni u tim poklonima uživati, a zaista dečji osmesi govore više od svake reči. Grad će nastaviti i ubuduće da brine o ovoj deci. Mi smo u budžetu za ovu uslugu u sledećoj godini izdvojili 30 miliona dinara. Svake godine imamo sve veći broj zahteva za korišćenje ove usluge i siguran sam da ćemo obezbediti maksimalne uslove za njihovo odrastanje, jer stvaramo grad sa jednakim šansama za sve- poručio je Pajić.

Usluga lični pratilac na teritoriji grada postoji od 2017. godine i namenjena je deci sa smetnjama u razvoju uključenoj u vaspitno- obrazovnu ustanovu do kraja redovnog školovanja, a kojoj je potrebna podrška za zadovoljenje osnovnih životnih potreba u svakodnevnom životu.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa