12. januar 2023.12. jan 2023.
Dušan Simić - direktor Toš, Foto: "Glas Podrinja"

Dušan Simić - direktor Toš, Foto: "Glas Podrinja"

Dušan Simić- direktor Turističke organizacije grada Šapca

Povratak Šabačkog letnjeg festivala u 2023.

Planovi za narednu godinu izuzetno su obimni, ali sam uveren da ćemo zajedničkim snagama uspeti da ih ostvarimo. Svakako je najlepša vest da će se Šabački letnji festival vratiti na staru lokaciju - tvrđavu na Starom gradu i okupiti raznovrsnu publiku ne samo iz Šapca već, verujemo, iz čitavog regiona. Ideja je da reka Sava bude mesto okupljanja i zabave ta sve Šapčanke i Šapčane tokom letnjih, vrelih, meseci
Direktor Turističke organizacije grada Šapca Dušan Simić sumirao je utiske godine za nama i najavio aktivnosti i planove za 2023. godinu. Kao značajnu manifestaciju označio je Šabački letnji festival koji će ovog leta biti na dobro poznatoj lokaciji svim Šapčanima i jubilarnu 55. Čivijadu.

Foto: "Glas Podrinja"


U prethodnoj godini, Turistička organizacija grada Šapca je organizovala sve tradicionalne manifestacije u punom kapacitetu, imajući u vidu da je situacija sa pandemijom Kovida-19 bila znatno povoljnija, u odnosu na prethodnu godinu. Poseban utisak na naše sugrađane ostavila je Ulica humanih čivijaša, Ruže Lipolista, Čivijada i Čivijaški karneval, kao i povratak Šabačkog vašara na staru lokaciju Mihajlovac. Ono što me posebno raduje jeste velika zainteresovanost naših sugrađana koji su pomno, sa puno pažnje, ispratili sve manifestacije kako na gradskom, tako i na seoskom području.

Poseban utisak na naše sugrađane ostavila je Ulica humanih čivijaša, Ruže Lipolista, Čivijada i Čivijaški karneval, kao i povratak Šabačkog vašara na staru lokaciju Mihajlovac


Našu turističku ponudu i turističke potencijale predstavili smo na tri međunarodna sajma turizma u Beogradu, Banjaluci i Kragujevcu. Naši suveniri ponovo su osvojili prvo mesto i proglašeni najboljim u Srbiji na festivalu “Kofer slova” koji se održava u Kruševcu, a godinu smo sjajno zaokružili Večeri kupovine i dobre zabave, koja je praznični duh donela u naš grad, na radost roditelji, a pre svega mališana koji najviše uživaju u prazničnoj magiji.

Foto: "Glas Podrinja"


Planovi za narednu godinu izuzetno su obimni, ali sam uveren da ćemo zajedničkim snagama uspeti da ih ostvarimo. Svakako je najlepša vest da će se Šabački letnji festival vratiti na staru lokaciju - tvrđavu na Starom gradu i okupiti raznovrsnu publiku ne samo iz Šapca već, verujemo, iz čitavog regiona. Ideja je da reka Sava bude mesto okupljanja i zabave za sve šapčanke i šapčane tokom letnjih, vrelih, meseci. Naša Čivijada će ove godine napuniti 55. godinu postojanja, te nas ovaj jubilej obavezuje da to bude Čivijada za pamćenje, ali i razlog da se prisetimo svih prethodnih, čuvajući naš osobeni, čivijaški duh. Ove godine smo napravili propust, ali ćemo se potruditi da tokom zimskih meseci bude više sadržaja za najmlađu publiku u našem gradu.

Foto: "Glas Podrinja"


Uveren da ćemo se zajedno radovati brojnim manifestacijama koje nas očekuju ove godine, svim sugrađanima, zajedno sa kolektivom Turističke organizacije grada Šapca, želim srećnu Novi godinu i Božićne praznike!
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa