12. januar 2023.12. jan 2023.
NA BOGOJAVLjENjE U OPŠTINI VLADIMIRCI

Provo poziva na pogruženje za krst časni

Na veliki praznik Bogojavljenje, sudeći po programu i pristupu danu u kojem se Gospod javi, biće prilika da se brojni vernici i posetioci uključe u obeležavanje Bogojavljenja. Na lokaciji znanoj kao Kamičak organizator Srećko Paležević i Mesna zajednica Prova ugostiće nadaju se svi, skup za pamćenje:
„U želji da se Bogojavljenje obeleži kako priliči skup je od 11 sati i 30 minuta a zatim sledi i sam čin pogruženja. Reč je o tri potapanja u vodu i celivanje časnog krsta a potom po tradiciji izlazak iz vode. Biće to nadam se iskorak da što bogatije obeležimo dan kada nam se Gospod javi, pa i nama na našoj Savi. Učenice Osnovne škole „Žika Popović“ će otpevati prigodnu pesmu a ako neko i slučajno zakasni u predviđeni termin mi ćemo ga ispoštovati vraćajući se u iskonsku tradiciju. Tu je naravno uvek prisutna pomoć Lokalne samouprave Opštine Vladimirci koja nam kad god je potrebno daje snagu da istrajemo, govori neumorni Srećko Paležević ne zaboravljajući i onaj veri primeren deo učešća u obeležavanju praznika parohije sela Provo.

Biće to u ponudi Turističke organizacije opštine novi kamenčić u mozaiku o potencijalu turističke ponude opštine:
„Mi se nadamo da će i ovaj verski praznik pokazati koliko možemo ponuditi u oblasti pre svega seoskog turizma ali i ugostiti nadamo se brojne namernike. Dobrodošli na Bogojavljenje u Provo, zadovoljno je najavila skup kraj Save prva u timu Turističke organizacije opštine Sandra Jovišević.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa