12. januar 2023.12. jan 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

LjUBOVIJA

Uručene nagrade najboljim studentima

Drago mi je bilo čuti sve ovo što su rekli, a posebno to da razmišljaju i žele da se vrate u Ljuboviju. Ono što im ja kao predsednik mogu da obećam, čim završe svoje fakultete biće im ponuđeno radno mesto u našoj opštini, jer su oni to zaslužili svojim radom, znanjem i postignutim rezultatima. Nadam se da će ovaj konkurs, koji smo imali i dodela ovih nagrada, postati tradicionalni i da ćemo povećavati iznos nagrada, ali i broj nagrađenih studenata u narednom periodu“, poručio je predsednik Milan Jovanović
Završen je konkurs za dodelu novčane nagrade za tri studenta sa najvećim prosekom. Kandidati su rangirani prema visini proseka ocena dobijenih u dosadašnjem toku studija, a od 11 prijavljenih studenata najbolji prosek ostvarili su Mirjana Panić, Marina Filipović i Đorđe Jovanović.
Predsednik Milan Jovanović primio je studente u svom kabinetu gde im je uručio poklone i simbolično ček po 50.000 dinara. Prijemu iz opravdanih razloga nije prisustvovala Marina Filipović, a nagradu je primila njena majka, Mira Filipović. Pored predsednika Jovanovića, prisutni su bili predsednik Skupštine opštine Ljubovija Goran Josipović i član Opštinskog veća Aleksandar Renovčević.

Mirjana Panić student je 4. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu – smer Prehrambena tehnologija - sa prosekom ocena 9,69.

„Nakon završetka 4. godine planirala sam da upišem master, ali u međuvremenu želela bih da se zaposlim. Moji planovi vezani su za Ljuboviju. Želela bih ovde da se zaposlim i ovde da osnujem porodicu. Takođe, pošto sam iz sela Gornje Košlje, volela bih da kontakt održavam sa svojim selom, da se moje domaćinstvo gore ne ugasi, a stalno zaposlenje da dobijem u Ljuboviji i ovde da živim sa svojom porodicom“, izjavila je Mirjana Panić.

Marina Filipović završila je Fakultet bezbednosti i bila je drugi student generacije sa prosekom ocena 9,32. Dobitnik je Dositejeve stipendije za nadarene studente i trenutno je na praksi u „Er Srbija“.

„Povratak u Ljuboviju nije nešto što je isključeno u slučaju da se otvori adekvatno mesto za ovo što sam završila, nikakav problem ne bi bio da se vratim. Želela bih da se zahvalim predsedniku Jovanoviću i Opštini Ljubovija, koji su sve ovo organizovali“, rekla je Marina Filipović u telefonskoj izjavi.

Đorđe Jovanović student je Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu – smer Softversko inženjerstvo i informacione tehnologije sa prosekom 9,23.

„Prvenstveno bih želeo da iskažem zahvalnost predsedniku Opštine Ljubovija što je prepoznao naš trud i odlučio da nam da dodatan podstrek. Rođen sam i odrastao u Ljuboviji, završio sam ljubovijsku Gimnaziju koja mi je omogućila dobro predznanje za upisivanje fakulteta i dobro me pripremila za sve što me dalje očekivalo. Moj povratak u Ljuboviju zavisi od poslova koji budu dostupni u Ljuboviji, a prvenstveno bih želeo da ostanem u struci. Što se tiče mojih planova za budućnost, želeo bih da se zaposlim u Srbiji, da osnujem porodicu ali definitivno bih ostao u Srbiji“, rekao je Đorđe Jovanović.

Predsednik Jovanović istakao je da mu je izuzetno drago što je imao priliku da ugosti najbolje studente naše opštine i uruči im nagrade.

„Drago mi je bilo čuti sve ovo što su rekli, a posebno to da razmišljaju i žele da se vrate u Ljuboviju. Ono što im ja kao predsednik mogu da obećam, čim završe svoje fakultete biće im ponuđeno radno mesto u našoj opštini, jer su oni to zaslužili svojim radom, znanjem i postignutim rezultatima. Nadam se da će ovaj konkurs, koji smo imali i dodela ovih nagrada, postati tradicionalni i da ćemo povećavati iznos nagrada, ali i broj nagrađenih studenata u narednom periodu“, poručio je predsednik Milan Jovanović.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa