Info

12. januar 2023.12. jan 2023.
Bežanac raj za ljubitelje četvoronogih lepotana
PRAZNIČNI DANI U KONjIČKOM KLUBU „BEŽANAC“ IZ JALOVIKA

Bežanac raj za ljubitelje četvoronogih lepotana

Konjički klub koji je dobro znan zaljubljenicima u četvoronoge lepotane je osnovan pre nekoliko godina, ali ljubav ka njima traje mnogo duže. Šest velikih i isto toliko malih konja plemenitog ponašanja uklopilo se u obostrane emocije grla i polaznika škole jahanja za početnike i znalce te za rekreativno i terensko jahanje. Brojni su impresivni utisci onih koji su uživali u krajoliku Posavine a idejni tvorac Žarko Vukićević, koji brine da sve bude pod konac uz pomoć ćerke Dragane, sina Nebojše i snahe Natalije dodaje:
„U prelepom krajoliku Jalovika na stazama i onim za šumsko jahanje sada ima oko tridesetoro dece. Najviše ih je tokom letnjeg i zimskog raspusta a da se drugi ne naljute moram istaći imena upornih poput Kristine, Tijane, Jane, Katarine i Marije a naprosto moram u prvi plan istaći da se prva odvažila u školi jahanja i do sada najbolja je Kristina Miljkovac, uz osmeh zadovoljstva referiše Žarko Vukićević.

Svakog utorka i četvrtka živo je u konjičkom klubu „Bežanac“. I tako vascelog leta i zime a odziv je kao po pravilu potpun. Samo domaćinstvo Vukićević živi za ove aktivnosti i beskrajno voli kako ponije tako i velika grla. Na rastanku ističu da je ideja da se uz pomoć Lokalne samouprave ovim sadržajima obogati turistička ponuda opštine i na viši nivo podigne sam seoski turizam Opštine Vladimirci. Zahvalnost čelnicima opštine koji korak po korak snaže temelje za bogatiji život ovih prostora a uz želju svih da i klub „Bežanac“ i dalje ostane raj za ljubitelje četvoronogih lepotana sa zašto ne i nekim novim sadržajima.


Kada su najmlađi u pitanju iskrila su im se u očima imena svojih ljubimaca i to redom Kaprija, Lele, Vranke, Ajše, Strele, Lajke... Utisak ponet iz ovog sela i kluba naprosto poziva da opet dođete.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa