12. januar 2023.12. jan 2023.
M. Repanović u akciji protiv Barselone

M. Repanović u akciji protiv Barselone

VATERPOLO: KUP SRBIJE

Bez pritiska na branioca trofeja

Radnički veliki favorit. Niz uspeha. Jedini neporažen tim na domaćem i regionalnom nivou. Reprezentativci u tri reprezentacije. Dva tima uspešna na međunarodnoj sceni
Žreb za Kup Srbije pozicionirao je Šapčane u derbi četvrtfinala i definitivno nije bila sreća saveznik čivijaša kada su izvlačeni parovi poslednje runde pred finalni turnir. Učesnik četvrtfinala Evro kupa moraće na megdan učesniku Lige šampiona i braniocu trofeja i to na njihovom bazenu. U subotu 14. januara, u Kragujevcu, na bazenu „Jezero“, Radnički dočekuje Šabac.

Domaćin je svakako favorit. Izgubili su šampionsku titulu od Novog Beograda, ali su Kup sačuvali, a iako je pomenuti rival favorit i ove sezone, ambicije Šumadinaca nisu ništa manje od šampionskih na nacionalnom i regionalnom nivou, odnosno nastupa na finalnom turniru Lige šampiona u Beogradu početkom leta. Ekipu predvodi već devetu sezonu Uroš Stevanović, čovek kome bi se mnogo toga moglo prigovoriti za ponašanje tokom meča, daleko od sportskog i uljudnog, ali rezultati su argument u prilig znanja i kvaliteta mladog stručnjaka. Od nedavno je i selektor Srbije. Sasatav je po imenima izuzetan, sastavljen od reprezentativaca.

Na golu je Lazar Dobožanov, uzdanica nekadašnji igrači Šapca Marko Radulović, odnosno Nikola Lukić, već nekolikos ezona deo kluba Filip Janković, potom Stanojević, Branković, preiskusni Ćuk, a tu su i reprezentativci drugih država poput Josipa Vrlića (Hrvatska) i Ukropine (Crna Gora). Ove sezone su uspeli da pobede Novi Beograd i to na gostujućem bazenu. Odolela im je samo Crvena Zvezda, što je jedini remi, u Regionalnoj ligi imaju učinak pet od pet, dok u Ligi šampiona imaju dve pobede i remi, uz dva poraza. Pred duel protiv Šapca su pobedili Dinamo u elitnom evropskom takmičenju.

Šabac svakako nema šta da izgubi u Kragujevcu. Kragujevčani su u nizu pobeda protiv Šapca, poslednji put su na svom bazenu poraženi od ovdašnje ekipe 2021. godnine, a ubedljivo su slavili i u prvenstvenom duelu početkom decembra. U preostalim mečevima je jasno ko je veliki favorit: Partizan protiv Proletera, Crvena Zvezda protiv Vojvodine, odnosno Novi Beograd protiv Banjice.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa