9. februar 2023.9. feb 2023.
Izabrani mesni odbori
ODRŽANA SEDNICA NAPREDNjAKA U KOCELjEVI

Izabrani mesni odbori

Nedavno je Srpska napredna stranka u Koceljevi održala sednicu na kojoj su izabrani članovi mesnih odbora Koceljeva Centar i Livade 1 i 2, Donji kraj-Dragina mala i Jovića mala. Predsedavajući Dušan Ilinčić objasnio je da su prethodno u svim mesnim zajednicama sprovedeni izbori za mesne odbore.

–Ovo su stranački mesni odbori u svakoj mesnoj zajednici. Sa ova četiri odbora u Koceljevi završavamo taj prvi ciklus stranačkih izbora gde ćemo imati opštinski odbor na kome ćemo izabrati predsednika SNS u Koceljevi- napomenuo je Ilinčić.

Prisutnim članovim stranke obratio se dosadašnji predsednik Opštinskog odbora, narodni poslanik, višegodišnji predsednik koceljevačke opštine i sadašnji predsednik lokalnog parlamenta Veroljub Matić koji je ocenio da je trenutak u kojem živimo neizvestan, aludirajući prvenstveno na aktuelnu situaciju u južnoj srpskoj pokrajini.

–Govorim prvenstveno o Kosovu ali i o neuvođenju sankcija Rusiji zbog rata u Ukrajini. Zapad pokušava da nas ubedi da bez Kosova možemo bolje živeti nego sa Kosovom. Više međunarodnog prava gotovo da nema. Ima prava sile i to je realnost. Naše rukovodstvo, na čelu sa predsednikom države i partije, pokušaće da iz tih razgovora koji se vode izvuče maksimalno za ovu državu. Mi moramo da sačuvamo državu, privredu, poljoprivredu, da sačuvamo mlade, radna mesta. Držimo se međunarodnog prava.
Takvi smo kakvi smo i koliki smo, ali nikada ne treba ići na varijantu da ratujemo, već da šansu damo pregovaračkom delu- smatra poslanik SNS u Skupštini Republike Srbije.

On je komentarisao i prilike na lokalnom nivou i još jednom ukazao da koceljevačka opština uspeva da valorizuje dobar izborni rezultat uspostavljajući odlične kontakte sa državnim vrhom, ocenjujući da lokalna samouprava nikada nije bila u boljoj političkoj situaciji nego što je sada, ali da to neće trajati večno te da je važno iskoristiti takvu poziciju.

–Opština smo koja je jako dobro tretirana, prvenstveno od predsednika države, predsednice Vlade i dobrog dela ministara. I treba da nastavimo dalje. Izbori nisu na vidiku, ali izbori mogu da budu i vrlo brzo. Zavisno od razvoja situacije. Za sada su planirani tek za godinu ipo dana. Lokalni. Ono što je sigurno i tačno to je da imamo dobru relaciju sa državom i njenim rukovodstvom. Sve što smo ovde radili i uradili, izgradili, učinili smo uz pomoć države. Samo sa našim kapacitetima to ne bi bilo ni blizu. Naše je da dobro rukovodimo i da tu vertikalu dobrih odnosa sa državnim vrhom održimo i dalje i donosimo ovoj opštini ono što joj je potrebno- poručio je Matić okupljenim naprednjacima u Koceljevi.

On je dodao da su vrtić i park već izgrađeni te da je na red došla tržnica i najavio da je početak realizacije ovog projekta predviđen za drugu polovinu februara.

–To je nova investicija koja košta oko 3,5 miliona evra, odnosno oko 400 miliona dinara. Te pare su obezbeđene od strane države, odnosno od evropskih fondova i taj novac je usmeren isključivo za izgradnju pijace. U druge svrhe se ne može upotrebiti, jer su namenske. One mogu da se ulože u izgradnju pijace kod nas, a ako mi to nećemo, onda će biti usmerene u drugu opštinu. Nemojte da vas lažu kako se mogu upotrebiti za nešto drugo. Kad je već tako, onda je bolje da ta sredstva iskoristimo i uradimo modernu pijacu- rekao je predsednik OO SNS koji se osvrnuo i na aktuelna dešavanja na društvenim mrežama, na komentare i priče koje se plasiraju.

–Ako neko misli da u tome ima ikakve istine, neka odmah ide tamo i neka traži sreću u tome. Mi niti ćemo da se uplićemo u to, niti hoćemo, niti je to nešto što treda da radimo, a vi treba dobro da razmislite da li je nešto što se na taj način plasira i komentariše, da li je to tako. Na kraju, bitno je okrenuti se oko sebe i videti šta se radi. Mislim da je najveće zlo ovog veka društvene mreže jer neko nešto napiše, kaže nešto što nema veze sa realnošću, gotovo bez ikakve odgovornosti i svi se kriju iza nekih imena- zaključio je Matić.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa