15. februar 2023.15. feb 2023.
Lideri bez poraza: OKK Šabac (foto: fb strana kluba)

Lideri bez poraza: OKK Šabac (foto: fb strana kluba)

KOŠARKA: DRL ZAPAD

Prvo mesto u džepu

Pobeda za sigurno prvo mesto. Neizvesno u mečevima za drugu poziciju. Šabac jedini sa maksimalnim učinkom. Za drugo mesto se bore: Miks, Radnički i Bababjić Ljig. Svako po jedno gostovanje i jedno domaćinstvo
Pobedom u Valjevu, u velikom derbiju, protiv direktnog rivala, OKK Šabac je praktično osigurao prvo mesto pred doigravanje za Prvu regionalnu ligu. U dinamičnoj, izjednačenoj i neizvesnoj utakmici, igrači Stojadina Markovića su bili bolji, spretniji u finišu i slavli u Valjevu, protv Radničkog 71:68 nakon produžetaka. Imaju maksimalan učinak posle devet kola i praktično su sigurni na prvom mestu.

Dame u plej ofu
Košarkašice Omladinskog košarkaškog kluba „Šabac“ startovale su u plej ofu. Ekipa MKA 2017 iz Novog Pazara nije došla u Šabac, te su domaće prve bodove osvojile službenim rezultatom 20:0, a prvi meč bi trebalo da odigraju za vikend protiv Zvečana. Samo pobednik plej of grupe ulazi u Drugu saveznu ligu, a najveći rival čivijašicama biće svakako Javor.


Borba za drugo mesto biće mnogo neizvesnija, a Miks Majur je trijumfom protiv Studenta uspeo da se izjednači sa Valjevcima na toj poziciji. Obe ekipe imaju po šest pobeda i tri poraza, dok im se u toj borbi još može priključiti Babajić iz Ljiga. Do kraja Miks gostuje u Ljigu i dočekuje Radnički, dok će Radnički dočekati Ljig i igrati u Majuru.

U preostalim grupama DRL Zapad lideri su: Polet Ratina, Mladost Čačak i Smederevo, a slede ih, redom: Prva petoletka (četiri boda manje), Morava Zablaće (jednak broj bodova), Batočina (isti broj bodova).
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa