20. april 2023.20. apr 2023.
Evropsko otvaranje moto sezone
POSLEDNjEG VIKENDA APRILA VELIKI MOTO DOGAĐAJ U ŠAPCU

Evropsko otvaranje moto sezone

Moto klub „Čivija“ i Šabac će poslednjeg vikenda aprila biti domaćini evropskog otvaranja moto sezone. Radi se o dogaođaju koji organizuje nekoliko evropskih moto klubova, a od prošle godine i šabački klub učestvuje u njemu.

-Moto klub iz Hamburga, sa čijim članovima se već godinama intenzivno družimo, pokrenuo je tu priču. Decembra 2021. godine dobili smo poziv da i mi učestvujemo. Upravni odbor je dao odobrenje i nakon toga smo prošle godine učestvovali u otvaranju koje je organizovano u Bišeshofenu i Austriji.

Učesnici su još klubovi iz Štutgarta, Minhena i Travnika, navodi predsednik MK „Čivija“ Aleksandar Madžarević Saler.

Pored članova klubova iz navedenih gradova u Šapcu će od 26. do 28. aprila boraviti i motociklisti Graca i jednog kluba iz Švajcarske. Otvaranje sezone neće biti kao prethodnih godina, defileom kroz grad, nego će domaćini povesti goste u obilazak ovog dela Srbije.

Devet članova „Čivije“ i više samostalnih motociklista na praznik Cveti bilo je u Obranovcu gde je organizovano osveštavanje motora. Ovaj događaj u Obrenovcu organizuje lokalni Moto klub „Voriorsi“ i ove godine na njemu je bilo oko 300 motora.

MK „Čivija“ Moto skup, nakon nekoliko godina, ponovo organizuje u starom terminu, krajem maja – 26, 27. i 28. na istoj lokaciji, Šabačkom hipodromu.

-Posetioci će ove godine moći da uživaju u petak u koncertima Ivane Negativ i Đorđa Davida, kao i benda Zeleni Patak, koji svira irsku muziku, dok će u subotu nastupiti Alen Islamović. Ujedno ćemo obeležiti i 100 godina dva točka na šabačkoj kaldrmi, odnosno tačno jedan vek od kada je prvi motor stigao u naš grad. Moto skupovi su ostali jedina mesta na kojima se ljudi ne dele u grupice i ne gledaju stalno u telefone, nego se svi druže međusobno. Uvek se trudimo da gostima koji dođu sa strane Šabac predstavimo u što boljem svetlu, da obiđu grad i vide što više van moto kampa. Istovremeno, želimo i našim sugrađanima da predstavimo bajkerski način života, kog je sve manje, navodi Saler.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa