27. april 2023.27. apr 2023.
Krov za šestočlanu porodicu Marković
OPŠTINA VLADIMIRCI: REŠEN STAMBENI PROBLEM JUNAKU SA KOŠARA I PAŠTRIKA

Krov za šestočlanu porodicu Marković

STOJIĆ MARKOVIĆ I SUPRUGA SU OSETILI SA ČETIRI SINA DOBRU STRANU NEZABORAVA OD RATNIH DRUGOVA, DOBRIH LjUDI I SVOJE SREDINE
Strahote Košara i Paštrika su bile veliki ispit odanosti državi Stojića Markovića. Junački, sa brojnim ranama, bio je spreman dati život za otadžbinu a Udruženje ratnika veterana 549. motorizovane brigade „Dušan Silni“ iz Prizrena i humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ skupili su novac da se izgradi kuća od preko 80 kvadrata a Lokalna samouprava Opštine Vladimirci je obezbedila plac u Vladimircima, građevinski materijal u iznosi od 500 000 dinara i besplatan priključak na vodovodnu mrežu a humanitarci „Srbi za Srbe“ priključak na struju.

A sve je počelo od muke koja je zatekla šestočlanu porodicu Marković kada im je izgoreo rodni dom u Provu. To je bio okidač da sloga pokaže svoje pravo lice. „Srbi za Srbe“ su pokrenuli akciju pomoći, Lokalna samouprava Opštine Vladimirci dala pun doprinos a ratni drugovi začinili sve ne malim sredstvima i nikao je dom po meri ove porodice:

-Stojić Marković je odlikovan ordenom za hrabrost i to govori samo za sebe. Opština Vladimirci na čelu sa predsednikom Goranom Zarićem je izašla u susret i na tome smo im zahvalni. Ovakav junak i njegova brojna porodica se ne mogu zaboraviti pa nam je srce puno, govorio je jedan od komandanata odbrane granice general Stevan Konjikovac iz 549. motorizovane brigade.

Čelni čovek organizacije „Srbi za Srbe“ Predrag Marinković je istakao da se ne sme zaboraviti nijedan junak a da je učinjeno Stojiću Markoviću veliko zadovoljstvo svih koji su pomogli.
Predsednik SO Rade Kovačević je istakao zadovoljstvo što je opština mogla pomoći ovu akciju izgradnje doma za porodicu Marković:

-Mi ćemo kao Lokalna samouprava uvek priteći u pomoć u okviru mogućnosti i naša vrata će uvek biti otvorena za ljude poput Stojića Markovića. On i supruga podižu četiri sina, četiri vojnika i njima kapa dole. Čovek koji bi i život dao za otadžbinu veliki je junak i uzor za mlade naraštaje, pa smo ljudski ispunjeni što smo omogućili da dođu do krova nad glavom, bio je vidno dirnut Kovačević.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa