11. maj 2023.11. maj 2023.
O. Ametović (foto: Bokserski savez Srbije)

O. Ametović (foto: Bokserski savez Srbije)

BOKS: SVETSKO PRVENSTVO

Ometović bez drugog kruga

Šabački bokser Omer Ametović nije uspeo da se plasira u drugo kolo na Svetskom seniorskom prvenstvu u Taškentu. Predstavnik Srbije u pero lakoj kategoriji (do 51 kg) poražen je od člana nacionalnog tima Zambije Patrika Činjembe preglasavanjem 4:3.

Duel je bio izjednačen i kod svih pet sudija je razlika bila u jednom poenu. Sudije iz Malezije, Tunisa i Uzbekistana rekli su 29:28 za Omera, a minimalnu prednost u korist Zambijca procenili su Moldavac i Kazahstanac. Prema propozicijama iz 2022. godine, kada je odluka „tesna“ pozivaju je posmatrač i evaluator koji donose odluku. Oni se nisu složili sa mišljenjem trojice arbitara i njihova jednoglasnost je odlučila da dalje ide Činjembe.



U stručnom štabu reprezentacije smatraju da je Ametović pokazao više i zaslužio plasman u drugi krug, njihovo mišljenje deli i mladi šabački borac. Ipak, odluka neće biti promenjena.

Ametoviću je ovo bio drugi nastup na Svetskom seniorskom prvenstvu u karijeri, a nakon Uzbekistana nastavlja pripreme za Evropske igre mladih, gde ima priliku da izbori plasman i na Olimlijske igre u Parizu, jer njegova kategorija će biti olimpijska u gradu svetlosti. Na Igrama mladih krajem jula u Mariboru nastupiće i drugi šabački bokserski biser Semiz Aličić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa