25. maj 2023.25. maj 2023.
Jovanović na meti grube igre

Jovanović na meti grube igre

RUKOMET: PLEJ OF SUPER LIGE

Partizanu srećna šabačka hala

Beograđani kobni za Metaloplastiku u ovoj sezoni. Nijanse presudile u korist Partizana. Borba za treće mesto poseban psihički izazov
Partizan je ostao bolna tačka Metaloplastike Eliksir u ovoj sezoni i konačni dželat snova o velikom finalu. Četvrti put u pet mečeva, četvrti put uzastopno i treći put u nizu u Šapcu ove sezone radovao se Partizan i izborio duele protiv Vojvodine za titulu. Kao i u većini poraza Šapčana ostaje utisak da je plavi tim imao svoje prilike da utakmicu odvede u drugom smeru i obezbedi majstoricu, ali to se nije dogodilo.

M. Dodić i K. Petrović


Uspevala je u drugom meču šabačka ekipa da se vrati iz minusa od tri gola u nekoliko navrata, stvori prednost, međutim nije uspevala da prelomi meč. U poslednjem minutu viđena su dva napada. Partizan je svoj iskoristio, Metaloplastika nije, golman je zaustavio šut Jovanovića. Ono što „gorači“ je start nad Jovanovićem tom prilikom i odgurivanje igrača u skoku. Prema pravilima, za prekršaj gde igrač može biti povređen, mogao bi biti dodeljen plavi karton, još važnije, u pitanju su poslednje sekunde, a uz pomenuti karton, sledi i sedmerac, što bi bila prilika da meč ode u produžetke, no svakako prekršaj nije dosuđen i Partizan je finalista.

MP Eliksir – Partizan 26:27 (12:13)
Hala Zorka. Gledalaca: 1.400. Sudije: Sekulić i Jovandić (oba Pančevo). Sedmerci: MP Eliksir 3(2); Partizan 6(5). Isključenja: MP 6; Partizan 4 minuta.
MP: Pavković, Dodić 4, Jevtić 1(1), Kankaraš 3, Srdanović 5 (1), Mirković 1, Milovanović, Ivanić, Arsić (11 odbrana), Damnjanović, Simić, Brajović 8, Jovanović 3, Papović, Petrović, Dakić 1.
PARTIZAN: Mihailov (3 odbrane), Jović 6, Šotić, Lazović, Vesković, Radivojević, Varga, Varga, Milovanović, Čekić, Trnavac (6 odbrana), Kojadinović 8 (3), Zečević 2, Mićić 4 (2), Popović, Lazić, Petrić 7.

-Ne mogu da se otmem utisku da smo igrali više srcem nego glavom i to je imalo svoju cenu. Detalji odlučuju u izjednačenim utakmicama, a mi smo dopustili da se u četiri slučaja odbranimo, a do odbijenih lopti dolaze igrači Partizana i postižu gol, to je rešilo drugi meč i odvelo ih u finale – istakao je trener Vladan Matić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa