8. jun 2023.8. jun 2023.
Dobrava i rečice divljale, šteta velika
Opština Vladimirci: Štab za vanredne situacije sumira poplave

Dobrava i rečice divljale, šteta velika

Obilne kiše donele su velike glavobolje žiteljima opštine Vladimirci. Divljale su ćudljiva Dobrava i brojne rečice i harale sve pred sobom poput Mlakve, Jalovičke reke, Višnjice i tako redom brisali oranice sa usevima nanošeći veliku štetu . Teško je pobrojati sve uništeno ali vredi istaći presečen put Matijevac-Kozara, u prekidu je i putni pravac Mehovine-Skupljen , selo Provo kompletno priobalje pa i šire poput familije Babić a put u Miloševića mali je ostao bez ćuprije. Svi lokalni putevi su oštećeni, škola u Provu a ništa bolje nije prošao ni deo Vukošića uz Dobravu ispod Goginca dok je u Belotiću presečen put Belotić-Vićića mala. Na usevima štete su velike u Jaloviku, Pejinoviću, Mrovskoj.

Načelnik štaba za vanredne situacije Vlada Milošević je je istakao redovan kontakt sa JP Srbija vode i koordiniranja rada pumpi. Uz Centar za vanredne situacije kao i uvek tu je i Vojska Srbije. Vanredna situacije je i rad opštinskih službi prilagodila kretanjima na terenu. Kako vreme donosi nove padavine oči svih su uprte u nebo strahujući od novih besanih noći i borbe da se sve prevaziđe u neravnopranoj borbi prirode i čoveka. Dva tima obilaze teren i prikupljaju činjenično stanje.




Kiša je umesto berićeta donela brige u svim selima uz slikovit primer mosta koji su seljani uradili na Dobravi koji je odnet niže na novu lokaciju poput pera. Lokalna samouprava opštine Vladimirci čini sve u okviru mogućnosti da sanira puteve a ekipe JKP Izvor su bile non-stop na terenu uz već poslovičnu pomoć Crvenog krsta koji je tu u svim teškim situacijama. Narodski rečeno, bilo, ne ponovilo se ...
S.K.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa