15. jun 2023.15. jun 2023.
Završni račun za 2022, domaćinski
OPŠTINA VLADIMIRCI 13 SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Završni račun za 2022, domaćinski

I ova sednica Opštinskog veća pozabavila se svim segmentima života Opštine Vladimirci. Uz usvajanje prve izmene finansijskog plana predsednika opštine i druge izmene finansijskog plana opštinske uprave za tekuću godinu, utvrđen je predlog odluke o drugom rebalansu budžeta za ovu godinu
Detaljno iznet predlog odluke o završnom računu budžeta dao je priliku da se, narodski do u dinar pojasni da se domaćinski gazdovalo i da bi trebalo tako i nastaviti po svim naznakama. Usvojen je i predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o obezbeđenju javnog osvetljenja koja treba da pojednostavi bolje funkcionisanje pa i smanjenje troškova. Na dnevnom redu je bio i predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JKP „Izvor“. Pojasnilo se donošenje odluke o odobravanju podsticajnih sredstava za iskopavanje (bušenje) bunara u ovoj godini i o dinamici isplate sredstava.
Uz zahtev udruženja penzionera Debrca za završetak radova u Domu penzionera razmatran je i zahtev šahovskog kluba Pejinović ali i vraćen na dopunu kako bi se detaljnije iznele potrebe kluba za plaćanje troškova takmičenja.

Koliko je završni račun bio značajan za gazdovanje u protekloj godini, svedoče oko 65 miliona dinara koji su pretekli da se već po potrebi utroše u ovom letu uz napomenu da se takav epilog nije desio veći niz godina uz nadu da će i nadalje sve ići u pravcu domaćinskog pristupa ka finansijama.


Zahtev Crvenog krsta Opštine Vladimirci za finansiranje kupovine ručnih satova dobrovoljnim davaocima krvi koji su tečnost života dali 50 i više puta naišao je na naklon svih kako se radi o činu poštovanja humanista ali i dokaz da se njihova opština brine o nemerljivom vrednom gestu davanja krvi ali i brige matične sredine za akcije dobrovoljnog davanja krvi. Razmatrana je i molba Opštinskog fudbalskog saveza za finansiranje uređenja prostorija za sada samo mogućnost da se završi fasada kuće fudbala.

Brojni su bili zahtevi za pomoć onih kojima je preko potrebna a u okviru mogućnosti i opravdanosti izašlo u susret. Pomoglo se shodno mogućnosti i štampanje knjige „Danilove oči“. Tražilo se i mišljenje Centra za socijalni rad radi davanja saglasnosti o postupku priznanja prava na posebnu novčanu pomoć uz spremnost da se pomogne prema mogućnosti. Konstruktivni rad je obeležio i ovu sednicu veća.
S.K.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa