29. jun 2023.29. jun 2023.
Četvrtfinalisti SP – Srbija (foto: RSS)

Četvrtfinalisti SP – Srbija (foto: RSS)

RUKOMET: SVETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO

Borba za polufinale

Protiv Egipta i Grčke Srbija odigrala izvanredno i nadoknadila poraz od Islanda. Dodić najbolji strelac ekipe u drugoj fazi. Naredni rival najveće iznenađenje Šampionata. Prelazak u Berlin
Kada su juniori Srbije poraženi od Islanda u poslednjem kolu prve faze Svetskog prvenstva, suočili su se sa pritiskom imperativa pobeda u narednoj fazi. Pre puta je selektor Teodorović, šabački trener, govorio o posebnosti generacije koju predvodi. To su demonstrirali momci protiv Egipta i Grčke koje su savladali više nego ubedljivo 33:26, odnosno 34:23 i zaslužili drugo mesto i pozicijz među osam najboljih selekcija sveta.

Farani naredni rival (foto: RSS)


U pet mečeva do sada odigranih Srbija je ostvarila četiri pobede, doživela jedan poraz. Od šest predstavnika šabačkog rukometa najzapaženiju ulogu ima Mateja Dodić, najbolji strelac ekipe u drugoj fazi sa 27 golova. Među strelce su se upisivali svi. Papović je postighao devet, Simić pet golova, Milovanović, Damnjanović po četiri, dok je najmlađi među njima, Vukašin Antonijević, srednji bek Celja, tri puta upisivao svoje ime među strelce.

Stručni štab predvođen našim sugrađanima Đorđem Teodorovićem i Davidom Rašićem pripremao je ekipu za današnji duel (četvrtak, 29. jun, 13:15) kada sledi borba za polufinale. Malo ko je pre nekoliko godina očekivao da će Srbija biti treća selekcija Evrope i četvrtfinalista Svetskog prvenstva, a još manje je moglo i da pretpostavi da će rival u četvrtfinalu biti Farska ostrva. Niko nije mogao ni da sanja da će pokrajina koja pripada Danskoj biti u tom dvomeču prvoplasirani tim grupe i ekipa koja je u pet mečeva ostvarila pet pobeda!

Farani su do sada pobedili: Angolu, Japan, Španiju, Brazil i Portugal. Među pet najboljih strelčaca imaju dva predstavnika. Najbolji strelac Prvenstva je Elfsen Skipagotu, a izuzetno efikasan je i Vest Av Teigum.



-Puni ponosa i želje jedva čekamo meč protiv izuzetnih Farana. Fenomenalna ekipa, uigrana, moćna i čeka nas vrlo težak meč. Četvrtfinale je veliki rezultat, ali prilika za polufinale i borbu za medalje je najveći motiv i želimo polufinale, želimo niz pobeda i želimo postolje. Sjajno je raditi sa ovim momcima – istakao je trener Teodorović.

Preostali parovi četvrtfinala su: Nemačka – Danska (pobednik je potencijalni rival Srbije u pf), Mađarska – Hrvatska, Island – Portugal.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa