3. avgust 2023.3. avg 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Sastanak i obilazak škole i vrtića u Badovincima

Ministar Martinović posetio Bogatić

Na radnom sastanku sa predsednikom Opštine Milanom Damnjanovićem, kome je prisustvovao i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Željko Marjanović, upoznao se sa tekućim i budućim projektima
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio je u sredu Opštinu Bogatić. Na radnom sastanku sa predsednikom Opštine Milanom Damnjanovićem, kome je prisustvovao i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Željko Marjanović, upoznao se sa tekućim problemima, aktuelnim projektima i onima kojima predstoji realizacija u narednom periodu. Opština Bogatić je od resornog ministarstva dobila 20 laptop računara.

-Načelnik opštinske uprave me informisao da opštinska uprava dobro funkcioniše, da su građani zadovoljni uslugama koje pružaju. Predložio sam da sledeće godine konkurišu za dobijanje jedinstvenog upravnog mesta, jer već imaju tzv. opštinski uslužni centar- rekao je Martinović, koji je potom obišao Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ i vrtić u Badovincima.

-Otvorili smo mnogo tema u cilju podizanja kvaliteta života meštana. Popravka lokalne putne infrastrukture, zbog kamiona koji vuku šljunak sa Drine i prolaze kroz Badovince, pitanje vodovodne i kanalizacione mreže. Pokušaćemo da pronađemo sredstva za rekonstrukciju OŠ „Vuk Karadžić“ u Badovincima i dečjeg vrtića u zajedničkom dvorištu sa školom. Vrednost projekta je 120 miliona dinara. Nisam u sitauciji da obećam da ministarstvo može odjednom da izdvoji novac za rekonstrukciju škole koja to zaslužuje, jer ima dugu tradiciju i jedna je do najstarijih u Srbiji.

Početkom sledeće godine, kada raspišemo javni poziv za finansiranje iz budžetskog fonda, izdvojićemo 20 do 30 miliona dinara, najpre za proširenje kapaciteta vrtića, kako ne bismo imali dece na čekanju i kako bi sva deca iz Badovinaca mogla da se upišu u vrtić. U Bogatić treba da se mnogo uloži, što je i lokalno rukovodstvo činilo od 2016. godine, da popravi stanje u budžetu i reguliše nasleđene dugove. Ljudi koji sad vode opštinu zaslužuju podršku države i uvek će u nama imati sigurnog i pouzdanog partnera za realizaciju projekata i podršku za saradnju sa drugim ministarstvima- istakao je Martinović.

Predsednik Opštine Bogatić zahvalio je ministru i načelniku Mačvanskog uprvanog okruga na poseti.

-Na radnom sastanku iskoristili smo priliku da prezentujemo probleme sa kojima se suočavamo na području opštine, da zamolimo ministra da ih prenese i drugim resornim ministarstvima. Imamo obećanje da ćemo rešiti prvo proširenje vrtića u Badovincima, a zatim i raditi rekonstruciju škole.

Potpisivanje ugovora za izgradnju kanalizacije je važna tema. Mi smo spremili projektnu dokumentaciju, građevinske dozvole su urađene za jedan krak, veliki deo posla je odrađen. Drugi veliki problem je vodosnabdevanje u Crnoj Bari i pet okolnih sela. Takođe smo radili projektnu dokumentaciju za samo izvorište, bunar i mašinsko- tehničku opremu sa građevinskim objektom na tom mestu. Treći veliki problem jesu kamioni. Činjenica je da je država poslednjih godina uložila u infrastrukturu, a da velika količina kamiona sa teretom iznova urušava puteve- naglasio je Damnjanović.
D.D.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa