24. avgust 2023.24. avg 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Šabačka puzijada 2023

Najslađa trka najmlađih

„Šabačka puzijada 2023“ okupila 20 mališana koji su se nadmetali u brzom puzanju na gradskom Trgu u Šapcu. Stefa, Nikola i Arsenije poneli medalje i nagrade
„Šabačka puzijada 2023“ u organizaciji igraonice “Nanny Mary Poppins” pod pokroviteljstvom Grada Šapca održana je na gradskom Trgu u Šapcu. U nadmetanju učestvovalo je 20 beba, a tate su se takmičile u vožnji beba u kolicima.

Foto: Glas Podrinja


-Bebe su naša budućnost. Grad Šabac vodi dobru pronatalitetnu politiku. Ove godine iz budžeta grada opredeljeno je ukupno 30 miliona dinara za isplate majkama za prvorođeno, drugorođeno i svako naredno dete, dok je za nabavku paketa za novorođenčad opredeljeno četiri miliona dinara. U 2022. godini imali smo veći broj rođene dece u odnosu na 2021. godinu i voleo bih da broj rođenih beba u 2023. godini bude veći od prethodne - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i dodao da ,,Šabačka puzijada 2023” treba da postane tradicionalna u našem gradu, i da svake naredne godine okuplja što više naših beba.

Mališani spremno dočekali Puzijadu
-Nismo se posebno pripremali, ali smo uživali u događaju. Hvala organizatorima i Gradu na svemu- rekla je Sandra Antić, mama malog Stefana, koji je na cilj stigao prvi.
-Veoma je lepo što se u gradu organizuje Puzijada gde deca i roditelji uživaju – dodala je Nevena Jovičić majka drugoplasiranog dečaka Nikole.

Foto: Glas Podrinja


-Imali smo veliku želju da učestvuje, ali se nismo pripremali, niti razmišljali o plasmanu. Zaista nam je drago što je ova manifestacija zaživela u Šapcu - istakla je Dobrila Petrušić mama malog Arsenija koji je na cilj stigao treći.


Bojana Bošković, organizatorka „Šabačke puzijade 2023“ ističe da je ideja prerasla okvire prošlogodišnje, te da je veliki broj prijavljenih i zainteresovanih podsticaj za narednu godinu.

Foto: Glas Podrinja


-Želela sam da ove godine bude više beba na Puzijadi, što smo i uspeli uz podršku Grada Šapca i sponzora. Za narednu godinu pripremamo nekoliko novina – pojasnila je Bojana Bošković, zaposlena u Bebi boksu Opšte bolnice Šabac.

Tata Ivan Nikolić i sin Pavle prvi su stigli na cilj u vožnji beba u kolicima.
G.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa