7. septembar 2023.7. sep 2023.
www.macvainfo.rs

www.macvainfo.rs

Veliki broj učesnika

Održana deveta biciklijada „Biciklom kroz Mačvu 2023“

Okupilo se oko 500 biciklista. Pokrovitelj manifestacije je Opština Bogatić
Deveta tradicionalna biciklijada „Biciklom kroz Mačvu 2023“ okupila je u nedelju oko 500 biciklista koji su se kretali rutom Bogatić- Klenje- Očage, a vožnja je obuhvatila dužinu od 35 kilometara. Krenuli su sa parkinga pored zgrade Opštine Bogatić, koja je i pokrovitelj manifestacije. Veliki broj učesnika pokazao je da zdrave stilove života neguju sve generacije, te da je mnogima upravo bicikl omiljeno prevozno sredstvo.

www.macvainfo.rs


Na platou pored zgrade Opštine Bogatić prvi put održana je trka guralicama za najmlađe, a učestvovala su deca do pet godina starosti. Za pobednike u tim disciplinama i najmlađe obezbeđene su nagrade, kao i za ostale takmičare.

Tokom pauze u privatnom etno domaćinstvu u Očagama uživali su u tradicionalnim mačvanskim listićima i održana su tradicionalna takmičenja u tri discipline- najbrža i najsporija vožnja između čunjeva i vožnja spretnosti. Pobednicima su uručene medalje. Pored takmičenja, obezbeđena su dva bicikla capriolo, a u nagradnoj igri učestvovali su mladi do 18 godina. Nagrade su otišle i ruke najmlađeg, najstarijeg i učesnika iz najudaljenijeg mesta, kao i medalja i paket za najbrojniju porodicu na biciklijadi.

www.macvainfo.rs


Osim dece, najbrojniji su bili zaljubljenici u dvotočkaše, rekreativci, profesionalci iz Beograda, Obrenovca, Novog Sada, Inđije, Rume, Sremske Mitrovice, kao i Šapca. Ideja organizacionog odbora je da u toku godine nekoliko puta vikendom u manjim grupama na lokalu organizuju vožnje, kao pripremu za glavno sportsko druženje tog tipa u Mačvi i okruženju.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa