21. septembar 2023.21. sep 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOCELjEVA

Usvojen rebalans budžeta

Kako se navodi u obrazloženju odluke o rebalansu, ukupni prihodi i primanja povećani su za skoro 24 miliona dinara. Porezi na zarade veći su za 15 miliona, porezi, takse i naknade za motorna vozila za 1,2 miliona dok su opštinske i gradske naknade veće za 300 hiljada dinara
U ponedeljak je u sali poreske uprave u Koceljevi održana 23.sednica Skupštine Opštine Koceljeva, kojoj je prisustvovalo 22 od 31 odbornika.

Na dnevnom redu našlo se pet tačaka od kojih su se dve odnosile na budžet. Zaključak o usvajanju Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu koceljevačke opštine za prvih šest meseci ove godine usvojen je jednoglasno, bez diskusije. Ona je izostala i prilikom razmatranja Odluke o rebalansu budžeta za 2023.godinu koja je, takođe, dobila podršku svih prisutnih predstavnika u lokalnom parlamentu.


Kako se navodi u obrazloženju odluke o rebalansu, ukupni prihodi i primanja povećani su za skoro 24 miliona dinara. Porezi na zarade veći su za 15 miliona, porezi, takse i naknade za motorna vozila za 1,2 miliona dok su opštinske i gradske naknade veće za 300 hiljada dinara.

Između ostalog, povećani su i namenski transferi od drugih nivoa vlasti u korist opštine u iznosu od preko 4,8 miliona dinara, od čega je tri miliona opredeljeno od strane Ministarstva energetike za sufinansiranje programa energetske efikasnosti, dok je preostali iznos obezbedilo Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja za sufinansiranje programa pomoći u kući.

Sa druge strane, ukupni rashodi i izdaci za nabavku nefinansijske i izdaci za nabavku finansijske imovine povećani su za oko 35,7 miliona dinara.

Na dnevnom redu našlo se pet tačaka od kojih su se dve odnosile na budžet. Zaključak o usvajanju Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu koceljevačke opštine za prvih šest meseci ove godine usvojen
je jednoglasno, bez diskusije


S toga je sada ukupni fiskalni deficit povećan za nešto više od 10,5 miliona i iznosi 53,7 miliona dinara a biće, kako se navodi u odluci o rebalansu, obezbeđen iz neraspoređenog viška prihoda iz ranijih godina.

Na ovonedeljnoj sednici lokalni parlament je doneo odluku o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu opštine neposrednom pogodbom za potrebe realizacije projekta regulacije korita reke Tamnave i imenovao Miroslava Pajića iz Donjeg Crniljeva za novog člana Školskog odbora OŠ “Mića Stanojlović” kao predstavnika lokalne samouprave na period do isteka mandata ovog odbora.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa