12. oktobar 2023.12. okt 2023.
Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Predstavljena humanitarna organizacija

Fondacija „Balans“- za pravo na dostojanstven život

Tokom druženja sa najmlađima i podele paketa humanitarne pomoći direktorka Ana Vučinić poručila je da veruje da svi zajedno mogu doprineti boljem društvu u celini.
Fondacija „Balans“, koja ima za cilj pomoć i podršku ljudima iz osetljivih kategorija društva, organizovala je u petak u svojim prostorijama, u ulici Vuka Karadžića 1, druženje sa najmlađima na kome je predstavila svoju delatnost.

Pomoć osetljivim društvenim grupama
Prisutni su uživali u zanimljivom programu uz maskotu, muziku, slatkiše i poklone. Podeljeni su i paketi humanitarne pomoći koji su sadržali odeću, obuću i igračke, sa namerom da olakšaju život onima kojima je to potrebno.

„Fondacija „Balans“ je humanitarna, nevladina organizacija koja deluje bez političkih afilijacija i bez profita. Naša osnovna svrha je pružiti podršku i pomoć osobama koje se nalaze u osetljivim društvenim kategorijama. Svojim bogatim iskustvom i stručnim znanjem, članovi naše fondacije veruju da mogu doprineti boljem društvu u celini“, podvukla je direktorka Ana Vučinić, majka dvoje dece, osamnaestogodišnje Marine i jedanaestogodišnjeg Jovana. Njen profesionalni razvoj je, kako je istakla, duboko ličan, jer je i sama majka deteta koje boluje od retke bolesti, što je iznedrilo duboku empatiju i razumevanje za sva osećanja, probleme i teškoće sa kojima se ljudi iz socijalno osetljivih kategorija društva suočavaju.

Foto: Privatna arhiva


Zajedničkim naporima možemo više
-Ono što misiju naše fondacije čini posebno vrednom jeste naša posvećenost humanitarnoj pomoći. Pozivamo sve građane da podrže naš rad, jer verujemo da zajedničkim naporima možemo postići mnogo više. Vaša podrška je od suštinskog značaja, kako bismo nastavili da pružamo pomoć i ostvarujemo pozitivan uticaj na zajednicu- poručila je Vučinićeva, koja je diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i od 2013. godine radi na odeljenju psihijatrije u Šapcu.

Uporedo radi i kao psiholog u Domu zdravlja „Zdravlje plus“, te kao stručna saradnica od 2014. godine pruža profesionalnu asistenciju osobama sa invaliditetom u preduzeću za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Novitas Consult“ d.o.o Šabac. Aktivno je doprinela zajednici i kao predsednica upravnog odbora udruženja „Da budemo svi jednaki Šabac“. U tom periodu, bila je autor i izvršilac brojnih projekata. Njene različite aktivnosti i humanitarne akcije imale su za cilj da pomognu i promovišu inkluziju i pravo svakog čoveka i deteta na dostojanstven život.
D.D.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa