19. oktobar 2023.19. okt 2023.
J. Lukić

J. Lukić

TEKVONDO: KROACIJA OPEN 2023

Zagrebačko zlato i srebro

Nikola Kljajić osvojio još jedno G1 zlato potvrdivši visok nivo među juniorima. Zaslužio i trofej. Jana Lukić u debitantskoj juniorskoj godini stigla do novog G1 odličja, ovaj put srebra. U savezu nedzadovoljni suđenjem
Šabački tekvondo može se pohvaliti i dičiti 2023. godinom. Novo priznanje za dobar rad dobio je u Hrvatskoj, na još jednom turniru najviše svetske klase. Dvoje takmičara stiglo je do pobedničkog postolja, najvišeg odnosno drugog najvišeg stepenika.

Šabački tekvondista Nikola Kljajić (TK Šabac) nastavio je niz medalja. Novo najsjajnije odličje stiglo je u juniorskoj kategoriji do 59 kg. Put ka zlatu počeo je protiv reprezentativca Austrije Tajama Alsafurija. U drugom krugu je rival bio nemački takmičar Aleksandar Rajner. Regionalni derbi protiv rivala iz susedstva, Davida Milićevića (BiH) rešio je Nikola u svoju korist u četvrtfinalu obezbedivši medalju.

N. Kljajić i M. Lazić


Meč za finale bio je duel protiv reprezentativca Italije Alesandra Ćirivela (koji je pre toga eliminisao prvog nosioca) gde je Kljaijć odneo još jedan trijumf. Zlatno odličje je doneo je trijumf u velikom finalu protiv Aslana Ejmena Kauvsmana, predstavnika Nemačke. Pet pobeda je Nikoli donelo titulu, zlatnu medalju, kao i trofej za najboljeg juniora ovog G1 turnira.

Niska medalja Jane Lukić (TK Letnjikovac Eliskir) je već vrlo dugačka, a novi dodatak, sa oznakom Otvorenog prvenstva Hrvatske je utisnut u onu srebrnog sjaja.

Takmičenje u kategoriji juniorki do 55 kg počela je Jana duelom pritv Hane Laenenes, iz Belgije. Pobeda je Šapčanku odvela na meč pritv Natali Sikrove, reprezentativke Češke. Bio je to meč za medalju koji je Lukićeva rešila sigurno u svoju korist. Derbi polufinala predstavljao je duel Jane Lukić i prve nositeljke kategorije Marije Uglešić. U sjajnoj borbi Jana je izborila veliko finale. Meč za zlato protiv Hrvatice Eme Bugarinović, domaća tekvondistkinja je rešila u svoju korist, 2:1, međutim predstavnici saveza su vrlo nezadovoljni suđenjem u tom meču i kako su istakli pristrasnošću sudije u korist takmičarke iz Hrvatske.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa