9. novembar 2023.9. nov 2023.
Druga godina drugog veka Zavoda za javno zdravlje Šabac
SAOPŠTENjE

Druga godina drugog veka Zavoda za javno zdravlje Šabac

Svečanom akademijom, 01. novembra, povodom velikog jubileja naše ustanove obeležena je druga godina drugog veka uspešnog postojanja i rada Zavoda za javno zdravlje Šabac
U prisustvu velikog broja prijatelja naše ustanove, u sali Akademije strukovnih studija u Šapcu, kroz kratak film prisutnima su prikazani aktuelni trenuci, kao i razvoj Zavoda za javno zdravlje Šabac u prethodne tri godine.

Ovim povodom pored filma o razvoju Zavoda za javno zdravlje Šabac u toku i nakon pandemije, prikazan je i film o MMR vakcini i njenom uticaju na zaustavljanje širenja zaraznih bolesti, kao i film koji govori o značaju HPV vakcine, koja je zaslugom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Srbije postala dostupna i u našoj zemlji.

O sadašnjosti i budućnosti Zavoda za javno zdravlje Šabac iz prve ruke prisutne je informisao prvi čovek naše ustanove direktor MSc. dr Branko Vujković:

„Strateški ciljevi i planovi koje smo postavili kao prioritete u razvoju naše ustanove su ostvareni, ali oni su nam samo temelj za naredni period.

Pre svega, to je laboratorija za molekularnu dijagnostiku, uz nov prostor i opremu zahvaljujući pomoći države i delom sopstvenim sredstvima uspeli smo da postignemo najviši nivo u domenu molekularne dijagnostike.

Sledeći važan segment naše ustanove svakako je unapređenje monitoringa vazduha u Šapcu, obezbedili smo najbolju automatsku mernu stanicu koja je zaista najmodernija u Srbiji, i jedna od najmodernijih u Evropi, proširili smo i mrežu za monitoring na nekoliko novih mernih mesta u gradu.

Takođe, ono što našu ustanovu čini modernom i savremenom jeste digitalizacija, digitalizacijom usluga Zavod za javno zdravlje Šabac omogućio je i najudaljenijim pacijentima da u najkraćem roku dobiju adekvatnu terapiju od strane izabranog lekara, ili lekara specijaliste.



Ciljeve smo ostvarili , ali smo spremni za sve izazove koji su pred nama!” poručio je direktor naše ustanove i zahvalio se svim gostima na pomoći i podršci povodom ovog značajnog dana i velikog jubileja Zavoda za javno zdravlje Šabac.

Zavod za javno zdravlje Šabac svoju misiju brige o javnom zdravlju ne može ispuniti bez učešća cele zajednice, ali i posebno zaslužnih pojedinaca.

Ovogodišnja dobitnica Zahvalnice za doprinos razvoju javnog zdravlja u Šapcu je Mina Mijailović „Mama Ratnica”.

Povodom svoje stogodišnjice Zavod za javno zdravlje Šabac ustanovio je Povelju „Čuvar zdravlja”. Za naročite zasluge i izuzetan doprinos radu i razvoju Zavoda za javno zdravlje Šabac, Povelja „Čuvar zdravlja” ove godine dodeljena je: Prof.dr Sanji Radojević Škodrić direktorici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Prof. dr Verici Jovanović direktorici Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” i ministarki zdravlja Prof. dr Danici Grujičić.

Na Svečanoj akademiji predstavili su se i solisti Kulturno-umetničkog društva „Abrašević”, kao i višestruko nagrađivani profesor gitare Stevan Jović.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa