9. novembar 2023.9. nov 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Dan Osnovne škole „Stojan Novaković“

Ponosni na postignuća

Na dan rođenja velikog šabačkog i srpskog istoričara, lingviste, diplomate, književnika i profesora Stojana Novakovića, škola koja nosi njegovo ime obeležava svoj dan. Ove godine priredba povodom dana osmoletke priređena je u odeljenju u Mesnoj zajednici Letnjikovac.

Foto: Glas Podrinja


Ustanova koja nosi ime velikana kao što je Stojan Novaković, u njegovom rodnom gradu, ima obavezu od osnivanja da bude dostojna imena, ističe direktor OŠ “Stojan Novaković” Mladen Lazić.

Foto: Glas Podrinja


-Ponosno kažemo da imamo više od 1.070 učenika u 54 odeljenja matične škole i izdvojenih odeljenja na Letnjikovcu, Pocerskom Pričinoviću i Gornjoj Vranjskoj. Ponosimo se uspesima učenika koji su sa svojim nastavnicima ostvarili odlične rezultate na takmičenjima. Kroz odličnu saradnju sa resornim Ministarstvom i Gradom, tokom 2023. smo u matičnoj školi zamenili sva vrata na učionicama, postavili informatički kabinet, opremili učionice projektorima, sledi gradnja letnje učionice, u Pričinoviću je postavljen novi sportski teren, u Gornjoj Vranjskoj su postavljeni električni satovi, krečene su učionice, obnavljani podovi na Letnjikovcu. U planu je rekonstrukcija svlačionica. Imamo mnogo želja i planova koje želimo da realizujemo kako bi naša škola bila još lepša i funkcionalnija - istakao je Lazić zahvalivši svim gostima na poseti, Episkopu šabačkom Jeroteju i predstavnicima Grada.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa