30. novembar 2023.30. nov 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Učenici i đaci priredili humanitarnu priredbu

Nikolajeva škola u ritmu humanosti

Pozivu da se priključe humanoj misiji odazvali su se brojni gosti, predstavnici drugih šabačkih škola i ustanova kulture, roditelji i deca, koji su bili i više nego zahvalna publika i ispunili gledalište
„Zadovoljstvo nam je, radost i čast, da pred vas prostremo zvezdani plašt, da vas pospemo srebrnom prašinom, nadahnemo smehom, ali i tišinom. Smejte se, igrajte, plačite sa nama, dolazi vreme svetlosti, odlazi tama“, poručili su učenici Osnovne škole „Nikolaj Velimirović“ na početku humanitarnog programa koji su organizovali prošlog četvrtka sali Kulturnog centra Šabac kako bi prikupili sredstva za lečenje maloletne sugrađanke A.M.

Deca za decu
Pozivu da se priključe humanoj misiji odazvali su se brojni gosti, predstavnici drugih šabačkih škola i ustanova kulture, roditelji i deca, koji su bili i više nego zahvalna publika i ispunili gledalište.

Foto: "Glas Podrinja"


Predstavu „Egziperijeva deca“ pripremila je profesorka srpskog jezika i književnosti Jelena Ugrinić. Budući da je ove godine rođendan Egziperijevog „Malog princa“, prikazali su adaptaciju našeg modernog književnika Toda Nikoletića, a lirske sekvence su upotpunile priredbu.

-Jedina važna stvar je da deca prikupljaju novac za decu. U pitanju je bolesno dete kome je potrebna pomoć. Nikolajeva škola kuca u ritmu humanosti. I prošle godine smo organizovali humanitarnu akciju, ovo nam je drugi put. U saradnji sa Centrom za socijalni rad trudićemo se da ovo postane tradicija. Raditi u školi je magija. Nema tu bogznašta da se kaže, deca su večeras rekla sve, šta radimo mi, šta rade oni i kako ta školska porodica funkcioniše- poručila je Ugrinićeva.

Foto: "Glas Podrinja"


Akcije svake godine
Direktor Nenad Jović podsetio je da to nije prva humanitarna akcija koju su inicirali sa ciljem da kod dece razviju empatiju i solidarnost.

-Trudimo se svake godine da organizujemo neku humanitarnu akciju. Pokrenuli smo inicijativu i pozvali Centar za socijalni rad da vidimo kome je najpotrebnija pomoć. Oni su nam dali predlog, rado smo se uključili u to i izabrali dete kome je najpotrebnija naša pomoć. Ova skromna podrška svakog ko je učestvovao u ovoj akciji mnogo će značiti tom detetu. Potrudićemo se da i sledeće godine organizujemo neko slično okupljanje kao što smo to činili pred prethodnu Novu godinu, prikupljanje sredstava za paketiće, i da doniramo deci kojoj je najpotrebnije- rekao je Jović.

Foto: "Glas Podrinja"


Veliki broj učenika našao se na sceni u okviru programa pripremanog sa mnogo posvećenosti, ljubavi i pažnje. U muzičkom delu, nastupila su deca uz pratnju profesora Miloša Popovića i školski hor predvođen profesorom Draganom Pavićem.

Na humanitarnoj priredbi prikupljeno je ukupno 348.000 dinara i kompletan iznos uplaćen je na račun roditelja sugrađanke kojoj je potrebna pomoć za nabavku pomagala koja će joj olakšati svakodnevicu.
D.D.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa