30. novembar 2023.30. nov 2023.
D. Alilović (foto: RK MP Eliskir)

D. Alilović (foto: RK MP Eliskir)

RUKOMET: EHF KUP

Želja i strepnja u Finskoj

Metaloplastika pokazala više od rivala, ali i BK 46 ima aktivan rezultat. Dve ekipe u odličnoj formi. Odlučuju detalji. Realno neizvesno do kraja
Metaloplastika Eliskir je bliža osmini finala, ostaje žal što rezultat nije još povoljniji, s obzirom da je bilo i plus sedam, međutim, istovremeno BK 46 je pokazao da nije slučajno neprikosnoven ove sezone u Finskoj i da iako dolaze iz ne mnogo rukometni razvijene države imaju izuzetan i uigran sastav.



Ukratko, oba tima se nadaju i oba tima imaju svoju priliku za narednu fazu. Samo jedan će tamo biti.
Čitav meč je Metaloplastika bila u prednosti i bila tim koji kontroliše igru, ali su se uvek crveno-beli vraćali. Igrali su uporno Finci, kada su delovali izgubljeno nalazili su put da se vrate i konalan rezultat je i preteći i obećavajući za oba tima. Imala je 22:15 Metaloplastika, 29:24, prišli su Finci na 29:28, ali je ponovo domaći tim našao snagu da obezbedi dodatni gol prednosti.

MP Eliksir – BK 46 31:29 (14:13)
Hala Zorka. Gledalaca: 1.100. Sudije: Fotakidis i Kinacidis (Grčka). Sedmerci: Metaloplastika 5 (4), BK-46 1 (1). Isključenja: Metaloplastika 8, BK-46 4 minuta.
MP ELIKSIR: Pavković, Dodić 3 (2), Alilović 3, Mirković 3, F. Milovanović 1, I. Milovanović, Gavašelašvili 4 (2), Arsić (14 odbrana), Damjanović, Pavlović, Brajović 6, Jovanović 4, Papović, Petrović, Simić 2 (1), Dakić 5.
BK 46: Heinonen (7 odbrana), Skiba 3, Sjoman 1, Korpimaki 1, Lindkvist, Karslon, Ros 1, Holmberg, Ekman, Henrikson 3, Linjel, Renberg 10 (1), Sakinen 7, Norlund.


Šapčani deluju kvalitetnije, imaju psihološku prednost jer su svoj niz pobeda produžili, Fincima je prekinut. Sigurno su bolje upoznali rivala nego kroz snimke. Na drugoj strani BK 46 je domaćin, igra sjajno ove sezone i realno je da Šapčane dočekaju pune tribine u gradu gde je rukomet popularniji od drugih sportova, moguće i specifična atmosfera. Sada je pred gostima dug put.

Drugi predstavnik Srbije Dinamo pretrpeo je težak poraz na gosotvanju i praktično je eliminisan, te su plavi nada srpskog rukometa u ovom takmičenju. Prolaz dalje znači i zimovanje u Evropi.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa