30. novembar 2023.30. nov 2023.
M. Gavašelišvili (foto: RK MP Eliskir)

M. Gavašelišvili (foto: RK MP Eliskir)

RUKOMET: SUPER LIGA

Za nastavak serije

Sinoć u Zrenjaninu. Metaloplastika otputovala u Finsku na revanš. Preostala još dva meča pre duže pauze na domaćoj sceni. Cilj dve pobede
Dinamo je odlična ekipa, ali je postao „redovna mušterija“ šabačke Metaloplastike. Šesti uzastopni put u zvaničnim duelima Metaloplastika u derbiju je bolja od njih, sada još ubedljivije i ovaj meč je potvrda da je u ovom trenutku Metaloplastika posle Vojvodine najkvalitetnija u Srbiji. Meč je čitavim tokom bio lišen neizvesnosti i domaći su znali kako da ga vode do cilja.

Finci jesu u fokusu, intenzivno svi razmišljaju o revanšu, međutim sinoć je trebalo slaviti u Zrenjaninu kako bi se još mirnije putovalo u Skandinaviju. U trenutku nastanka teksta mi ne znamo ishod, međutim, iako Proleter ima bolji sastav od rezultata, a Šapčanima fokus nije u potpunosti na njima, svakako je put Zrenjanina plava ekipa otputovala kao apsolutni favorit i neosporno kvalitetniji sastav.

M. Papović (foto: RK MP Eliskir)


U Zrenjaninu je počeo drugi deo sezone, a učinak od 11 pobeda i jednog poraza je svakako vrlo dobar na polovini regularnog dela sezone.

-Fenomenalan meč smo odigrali protiv sjajnog rivala kakav je Dinamo i mislim da smo imali fantastičnu polusezonu, sve pobede uz samo jedan poraz. Ne mislimo o učinjenom, već idemo dalje. Cilj je da i do pauze ostvarimo sve pobede i novu kalendarsku godinu dočekamo sa 13 pobeda u 14 kola i nadamo se u osmini finala EHF kupa. Publika je naša potpora i nadamo se da ćemo zajedno do uspeha – rekao je krilni igrač Uroš Simić.

MP Eliksir – Dinamo (P) 31:26 (16:13)
Hala Zorka. Gledalaca: 1.000. Sudije: Kovač (Kosovska Mitrovica) i Milosavljević (Zvečan). Sedmerci: MP 5 (5), Dinamo 4 (2). Isključenja: MP 10, Dinamo 12 minuta.
METALOPLASTIKA: Pavković, Dodić 5 (2), Alilović, Mirković, F. Milovanović 2, I. Milovanović, Gavašelišvili 1, Arsić (12 odbrana, 2 sedmerca), Damjanović, Pavlović 5, Brajović 7, Jovanović 4, Papović, Petrović 2, Simić 4 (3), Dakić.


Šapačni posle Finske, 11. decembra, imaju duel protiv Dubočice u Šapcu, jedan od derbija i na koncu 2023. meč u Kaću 16. decembra.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa