7. decembar 2023.7. dec 2023.
U 2023. godini skupljeno 300  jedinica krvi
Crveni krst opštine Vladimirci

U 2023. godini skupljeno 300 jedinica krvi

Proteklog utorka održana je završna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u tekućoj godini. Iako nevelika sredina, žitelji Opštine su u desetak akcija koje organizuje agilni tim Crvenog krsta , ukupno dali 35 jedinica tečnosti za koje nema zamene i time spasli toliko života.

U periodu kada je svaka jedinica krvi zlata vredna na državnom nivou opština Vladimirci je u rangu sredina koje zavređuju poštovanje za iskazanu humanost.

Par dana ranije u Posavotamnavskoj srednjoj školi sa Domom učenika održano je predavanje o značaju dobrovoljnog davanja krvi i o svemu što treba znati vezano za srednjoškolce. Koordinator Instituta za davanje kvi Dušan Serafimović je manirom znalca nadahnuto upoznao potencijalne davaoce o svakom segmentu ovog čina humanosti. Njih tridesetak izašlo je u raspoloženju da će im humanost biti deo življenja opet i po pitanju ličnog života. Sve u svemu potpuni pogodak Crvenog krsta opštine i Posavotamnavske srednje škole.


U ovoj akciji kraj drevnog zdanja Konaka akciji se odazvalo 43 humanih a krv dalo njih 35. Od onih koji imaju tek 18 godina do onih koji imaju manje od 65 godina u besprekornoj organizaciji Crvenog krsta protekla je akcija poput svih u tekućoj godini.
S.Kosanić
S. Kosanić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa