Инфо

7. децембар 2023.7. дец 2023.
У 2023. години скупљено 300  јединица крви
Црвени крст општине Владимирци

У 2023. години скупљено 300 јединица крви

Протеклог уторка одржана је завршна акција добровољног давалаштва крви у текућој години. Иако невелика средина, житељи Општине су у десетак акција које организује агилни тим Црвеног крста , укупно дали 35 јединица течности за које нема замене и тиме спасли толико живота.

У периоду када је свака јединица крви злата вредна на државном нивоу општина Владимирци је у рангу средина које завређују поштовање за исказану хуманост.

Пар дана раније у Посавотамнавској средњој школи са Домом ученика одржано је предавање о значају добровољног давања крви и о свему што треба знати везано за средњошколце. Координатор Института за давање кви Душан Серафимовић је маниром зналца надахнуто упознао потенцијалне даваоце о сваком сегменту овог чина хуманости. Њих тридесетак изашло је у расположењу да ће им хуманост бити део живљења опет и по питању личног живота. Све у свему потпуни погодак Црвеног крста општине и Посавотамнавске средње школе.


У овој акцији крај древног здања Конака акцији се одазвало 43 хуманих а крв дало њих 35. Од оних који имају тек 18 година до оних који имају мање од 65 година у беспрекорној организацији Црвеног крста протекла је акција попут свих у текућој години.
С.Косанић
С. Косанић

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa