4. januar 2024.4. jan 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Od učenika Šabačke gimnazije

Paketići članovima Udruženja „Da budemo svi jednaki“

Prikupljanje i prigodan program za goste su organizovali master pedagog Biljana Drobnjak i bibliotekar Saša Lazić, zajedno sa koordinatorkom Učeničkog parlamenta Natašom Ostojić
bačke gimnazije nastavili su lepu tradiciju. Prikupili su igračke, slatke i slane proizvode, upakovali ih i zajedničku akciju krunisali dodelom paketića članovima Udruženja „Da budemo svi jednaki“ prošlog četvrtka u sali školske biblioteke. Prikupljanje i prigodan program za goste su organizovali master pedagog Biljana Drobnjak i bibliotekar Saša Lazić, zajedno sa koordinatorkom Učeničkog parlamenta Natašom Ostojić.

Humanost na delu
-Drugi put organizujemo akciju sa ovim udruženjem na našu veliku radost i zadovoljstvo, a inače smo imali akcije u saradnji sa Humanim srcem Šapca i još nekim organizacijama. Tokom dve sedmice, od 4. do 22. decembra, svi zaposleni i učenici su se odazvali akciji i prikupljeno je 48 paketića. Kolega bibliotekar Saša Lazić i ja smo prikupljali paketiće kao pomoć Učeničkom parlamentu, zainteresovani učenici učestvovali su u pakovanju paketića, dodeli i programu koji je realizovan za mališane iz Udruženja. Svi se radujemo ovogodišnjim praznicima, jer učimo naše učenike da budu humani, solidarni. Veoma se raduju ovakvim aktivnostima i akcijama, jer vide koliko je njihovo malo nekom značajno i veliko, uče se toleranciji i razumevanju prema različitostima. Naši đaci se raduju i vole što pomažu drugima- podvukla je Biljana Drobnjak.

Osmeh nema cenu
-Ovo je već treći događaj humanitarnog karaktera u našoj školi od početka školske godine. Shodno tome, mi kao Učenički parlament smo izrazili želju da uzmemo učešće u organizaciji ovog divnog projekta i naišli smo na veliko interesovanje učenika svih razreda, koji su se prijavljivali da pomognu oko pravljenja paketića. Jedan od naših glavnih ciljeva je da nastavimo sa humanitarnim radom, kako bismo pomogli onima kojima je pomoć potrebna, jer želimo da im stavimo do znanja da smo uvek uz njih i svakom narednom akcijom naši učenici pokazuju da pored znanja, svaki čovek treba da poseduje ljudske vrednosti. Napravili smo ukupno 48 paketića i ovom prilikom želim da se zahvalim svim učenicima i zaposlenima u školi koji su doprineli da mališanima stavimo osmeh na lice- rekla je predsednica Učeničkog parlamenta Lazarela Garibović.


Koordinatorka Učeničkog parlamenta istakla je važnost ovakvih akcija.

-Nastojali smo kao Učenički parlament i ja kao njihov koordinator sa Biljanom Drobnjak koja je pedagog da radimo na solidarnosti, da budemo humani, da učimo decu lepim stvarima baš u ovom prazničnom periodu, tako da smo skupljali slatkiše, slaniše, sve što deca inače vole dve nedelje i onda smo to lepo spakovali u iščekivanju i nadi da će da im se svidi- navela je Natalija Ostojić.

Deca nisu sama
-Jako mi je drago što sam imala priliku da učestvujem u ovom projektu. Bilo je pre svega jako lepo iskustvo biti deo humanitarne akcije i stvarno se nadam da će ih u budućnosti biti još više. Jer nama je ovo gotovo ništa, a njima znači previše. I mogu slobodno reći da sam prijatno iznenađena kako su učenici učestvovali u ovoj akciji i u kojoj meri. Nadam se da će se tako i nastaviti, jer tako negujemo pre svega ljudske vrednosti i zapravo stavljamo do znanja da deca iz udruženja nisu sama u svemu ovome, već smo i mi sa njima- poručila je članica Učeničkog parlamenta Aleksandra Mićić, koja je učestvovala u akciji pravljenja paketića.

Inkluzivna podrška važna
Predsednica Upravnog odbora Udruženja „Da budemo svi jednaki“ Ana Mladenović naglasila je da ovakvi skupovi pričinjavaju posebnu radost članovima.

-Ovaj put smo zaista došli kao jedna velika porodica, ima oko pedesetak dece sa smetnjama u razvoju. Radujemo se ovom događaju i jako puno nam znači. Mislim da je izuzetno bitna i važna, kako za samog roditelja, tako i za dete, inkluzivna podrška u životu, ne samo u prosveti. Mi smo svesni mogućnosti naše dece, ali i podrška društva je izuzetno bitna. Učenici srednje škole, gimnazije, imaju potrebu da se sretnu sa našom decom i tako pruže podršku, da se uoči ta različitost. Inkluzivnom programu se uči u osnovnim školama, vrtiću, predškolskom, ali ovakva podrška je od velikog značaja našoj deci- rekla je Mladenovićeva.

Predstavnici Udruženja ovim povodom uručili su posebnu zahvalnicu direktorki Šabačke gimnazije Marijani Isaković.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa