14. februar 2024.14. feb 2024.
Novi predsednik – F. Pejović

Novi predsednik – F. Pejović

FUDBAL: MAČVA DOBILA NOVO RUKOVODSTVO

Filip Pejović na čelu kluba

Jednoglasna podrška prisutnih delegata nekadašnjem kapitenu Mačve i rekorderu po broju odigranih utakmica. Delovanje na četiri koloseka. Pojačan sponzorski pul. Unapređenje omladinske škole
Filip Pejović, nekadašnji kapiten Mačve, rekorder po broju odigranih utakmica u crveno-crnom dresu, novi je predsednik Upravnog odbora najstarijeg šabačkog fudbalskog kluba. Pejović je dobio jednoglasnu podršku 38 prisustnih delegata. Predvodiće sedmočlani Upravno odbor koji još čine: Zdravko Ivanković (Zorka Keramika), Stevan Odavić (Eliksir Zorka), Miloš Šakan (Rivera gastro bar), Radiša Ružić (Braća Ružić), Aleksandar Kovačević (Mlin Kovačević) i Miloš Opanković (Cer progres), svi iz oblasti privrede.

Filip Pejović
Rođen je 1982. godine u Šapcu. Prošao sve kategorije Mačve, bio kapiten u više selekcija, a osam godina je predvodio seniore u istoj ulozi. Odigrao je za 512 utakmica, što je rekord u istoriji Mačve. U Super ligi je odigrao 124 utakmice, što je takođe rekord među igračima Mačve u najvišem rangu. Osvojio je, kao kapiten, dve titule Srpske lige Zapad, Prvu ligu Srbije i plasirao se u polufinale Kupa Srbije 2018. godine. Čitavu karijeru je proveo u Mačvi, uz pola sezone kada je nastupao u Francuskoj. Nakon završetka karijere bio je član stručnog štaba kao trener.


-Plan se sastoji od četiri tačke: reorganizacija, finansijska konsolidacija, infrastrukturna ulaganja i rezultatski napredak. Mačva je deo mog života i čast mi je što sam posle igračke karijere, rada u stručnom štabu dobio priliku da vodim klub koji volim. Mesto Mačve je u Super ligi, ali rezultatske uspehe treba da sledi i organizacioni napredak. Mačva mora da funkcioniše kao moderan, evropski klub i to je naš zadatak - rekao je u obraćanju novoizabrani predsednik kluba Filip Pejović naglašavajući konkretne korake.

Obrovac, Adamović, Pejović i Ristivojević


-Budžet Mačve za ovu godinu čine 60% prihodi od Grada, 30% su sponzorski ugovori, što je značajno uvećanje u odnosu na ranije i 10% su prihodi od članarina, ulaznice, transferi i dr. Nije tajna da smo u problemima, ali imamo plan kako da ih rešimo i poslovaćemo domaićnski, transparentno i odgovorno. Moramo poboljšati infrastrukturu mlađih kategorija, u planu su i reflektori na pomoćnom terenu, no sve ćemo raditi korak po korak, promišljeno kako nikada ne bi ugrozili stabilnost kluba – dodao je Pejović-



Izabran je novi Nadzorni odbor: Dušan Vasić, Ivan Lukić, oba pravnici i Dragan Ivanović, lekar.
Delegati su usvojili i novi izmenjen statut kluba (37 za i jedan glas protiv) kako ističu, napisan u skladu sa najorganizovanijim klubovima u Srbiji. Objedinjene su funkcije predsednika UO i predsednika Skupštine. Umesto sekretarijata postoji menadžment. Izvršni direktor i sportski direktor su izvršni organi koje imenuje Upravni odbor.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa