14. februar 2024.14. feb 2024.
Šabac na LEN listi
VATERPOLO: KLUBOVI I LIGE

Šabac na LEN listi

Super liga u vaterpolu najbolje je rangirana domaća liga u evropskim okvirima. Na zvaničnoj listi LEN, ovdašnja liga je četvrta po snazi u Evropi. Vodeća je Italija, potom sledi Mađarska, zatim Španija, dok su iza Srbije Grčka, Hrvatska, Francuska. Lista LEN dostupna na Federacije vodenih sportova je zaključno sa prethodnom sezonom. Rangirana su samo nacionalna takmičenja, te nema Regionalne lige koja je po sastavu možda i ispred neke od prve tri.



Vaterpolo klub „Šabac Eliksir“ je najbolje plasiran klub iz grada u evropskim okvirima. Na LEN rang listi formiranoj prethodnog leta Šabac je 27, četvrti (8.150 poena) među klubovima iz Srbije (NBG 4, Radnički 18, CZ 20.), deveti u regionu i ispred velikih imena kao što su: Palermo, Trst, Panionios, Sport Menadžment, Partizan, Oradea, Dinamo Moskva... Kao i tabela Liga i ova je formirana na kraju prethodne sezone i moguća su pomeranja na kraju tekuće.

Vodeći je Pro Reko, slede Ferencvaroš, Barseloneta, Novi Beograd, Breša, Olimpijakos, Jug Dubrovnik, a među deset i to na poziciji osam, ispred Marseja i Vuljagmenija je Vaspo Hanover takamc koga je Šabac savladao ove sezone u Evro kupu. Trinaesta je Ortiđa, takođe rival koga je Šabac nadigrao, poput Špandaua (pozicija 16), odnosno 19. Barselone.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa