7. mart 2024.7. mar 2024.
FB stranica predsednika opštine Bogatić, Milana Damnjanovića

FB stranica predsednika opštine Bogatić, Milana Damnjanovića

MINISTARKA ZDRAVLjA POSETILA BOGATIĆ

Primer kako ambulante u selima treba da izgledaju

Ideja čitave reforme zdravstvenog sistema treba da bude u tome da se lekari i sestre spuste što bliže pacijentu. Upravo ambulante po selima su način kako to treba uraditi
Ministarka zdravlja dr Danica Grujičić posetila je Dom zdravlja Bogatić i obišla sve službe, kao i ambulante u Dublju, Klenju i Badovincima. Tokom razgovora sa rukovodstvom DZ i zaposlenima razmenjeni su stavovi o načinu funkcionisanja ove zdravstvene ustanove.

Ministarka je prilikom posete novoj ambulanti u Dublju izjavila da je to primer kako ambulante treba da izgledaju.

FB stranica predsednika opštine Bogatić, Milana Damnjanovića


-Ideja čitave reforme zdravstvenog sistema treba da bude u tome da se lekari i sestre spuste što bliže pacijentu. Upravo ambulante po selima su način kako to treba uraditi. Naravno, moramo uvek voditi računa o racionalizaciji, broju stanovnika, broju dece koja tu pripadaju. Obradovalo me je da u Badovincima ima i stomatolog. Tamo gde su manja sela, manje su i ambulante, a ideja bi bila da i pre i popodne veća sela imaju doktore, možda jednom ili dva puta nedeljno i pedijatar, rekla je ministarka.

Na Fejsbuk profilu predsednika opštine Bogatić, Milana Damnjanovića, navodi se da će DZ Bogatić dobiti i nov digitalni mamograf, kao i logističku pomoć pri opremanju rentgen sale, u kojoj će biti implementiran digitalni rendgen.

FB stranica predsednika opštine Bogatić, Milana Damnjanovića


-Plan je da u narednom periodu lokalna samouprava obezbedi adekvatan prostor za službu hitne medicinske pomoći, a za sve što je u logističkom smislu potrebno, kao i rešavanje kadrovskih nedostataka, Ministarstvo se stavilo na raspolaganje. Kao najveći problem, sa kojim se suočavaju sve manje lokalne sredine, i Bogatić ima nedostatak stručnog kadra, ali to je problem koji se mora rešavati na nivou države, zaključak je današnje posete. Ministarka je najavila paket pomoći DZ Bogatić, kao i seoskim ambulantama , u vidu nove računarske opreme i mobilnih ultrazvučnih aparata, stoji na Fejsbuk profilu predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa