7. mart 2024.7. mar 2024.
Zvezda rutinski savladana (foto: RK MP Eliksir)

Zvezda rutinski savladana (foto: RK MP Eliksir)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Radnički zagrevanje

Izvesna je druga pozicija i svaki meč je priprema plej ofa i polufinala Kupa. Prethodne dve sezone Radnički lako rešavan
Uvek će utakmice Metaloplastike i Crvene Zvezde biti večiti derbi srpskog rukometa, ali to je sada samo posledica tradcije, plavi su osetno kvalitetniji već nekoliko sezona, bili su to i u petak. Ponovo u petak igraju protiv još jednog dobrog tima, ali koji ne bi trebalo da bude preveliki izazov za igrače Vlade Matića.

C. Zvezda – MP Eliksir 25:28 (11:14)
Beograd. Gledalaca: 100. Sudije: Bakmaz i Radaković (oba NS). Sedmerci: CZ 2(0); MP 3(2). Isključenja: CZ 6; MP 12 minuta.
C. ZVEZDA: Radovanović, Horvat, Trivunović, Nenadić 1, Urta 2, Andrejević 8, Bogunović, Matičić 1, Šmigić, Bujšić 2, Radovanović (9 odb.), Šljukić 6, Pavlović 1, Kolundžić 4, Panovski, Kovačević.
MP ELIKSIR: Pavković (1 odb), Dodić 6(1), Alilović 6, F. Milovanović 2(1), I. Milovanović, Marjanović, Jevtić, Arsić (10 odbrana), U. Pavlović 2, Brajović 7, Jovanović 3, V. Pavlović, Papović, Petrović, Simić 2, Dakić.


-Gledamo napred i pripremamo naredne mečeve. Žao mi je što mladi igrači u finišu nisu iskoristili svoju priliku, ali je ostatak meča bio dobar, važni bodovi i težimo da nastavimo s pobedama – istakao je trener Vlada Matić nakon meča.

Radnički je previše kvalitetan za grčevitu borbu za opstanak i još nedeovoljno snažan za plej of trku, te u ostatku sezone već mogu da uigravaju tim za narednu. Koliko mogu biti nezgodni potvrdili su remiji protiv Partizana i Dinama, pobeda protiv Zvezde. Još neki bod protiv favorita bio bi veliki podstrek za ekipu koju od januara predvodi tandem Študer – Kurandić, treneri dugo u klubu, ali pre svega orijentisani na žensku selekciju.

V. Brajović (foto: RK MP Eliksir)


Šapčani su ih rutinski „rešavali“ u prethodne dve sezone. Radnički je i dobra provera pred težak niz nakon pauze. Redom slede: Vojvodina u Kupu, Partizan, Ub i Dinamo u Super ligi.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa