7. mart 2024.7. mar 2024.
Jugoslavija – SSSR u Šapcu
BILO JE U GLASU – 13.03.1980.

Jugoslavija – SSSR u Šapcu

Sportskom centru Podrinja – Šapcu, odnosno Fudbalskom klubu Mačva dodeljena je organizacija međunarodne fudbalske utakmice između reprezentacija Jugoslavije i Sovjetskog saveza koja će se odigrati na stadionu Mačve u subotu, 29. marta.

Susret omladinskih selekcija Jugoslavije i Sovjetskog saveza protećiće u znaku biti ili ne biti, s obzirom da će mladi fudbaleri SSSR svim silama nastojati da nekako nadoknade ono što su jesenas na svom terenu u Taškentu izgubili, kada su ih Jugosloveni savladali 2:0.

Pobednik u ukupnom skoru putuje u maju u Demokratsku republiku Nemačku na 33. turnir UEFA. Ovaj turnir biće ujedno i kvalifikacioni za učešće na Trećem prvnestvu sveta, koje će se održati u Australiji 1981. godine.

Omladinska reprezentacija Jugoslavije koju predvodi nekadašnji igrač Mačve Stevan Vilotić – Ćele veliku podršku u predstojećem susretu sa omladinskom reprezentacijom Sovijetskog saveza vidi u pristalicama fudbala širom Podrinja, od kojih očekuje da će ih u prvim popodnevnim časovima 29. marta bodriti sa onim tradicionalnim „Plavi, plavi“.

Jugoslavija je pobedila 2:0 i u Šapcu, a u predigri Mačva je bolja od omladinske reprezentacije Srbije 3:2. Na turniru u Istočnoj Nemačkoj plavi se nisu proslavili. Igrali su u grupi nerešeno protiv Portugala i Severne Irske, a poraženi su od kasnijeg šampiona Engleske.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa