7. mart 2024.7. mar 2024.
Brani titulu – generacija 2010 (foto: VK šabac Eliskir)

Brani titulu – generacija 2010 (foto: VK šabac Eliskir)

VATERPOLO: MLAĐE KATEGORIJE

Evropski ispiti šampiona

Dve generacije nastupaju na Tomo kupu u aprilu. Dobili su rivale. Ekipa 2010. jedna od dubrovačkih šampionskih šabačkih i prva koja brani titulu. Generacija 2006 i 2008 priprema Prvenstvo i Regionalnu ligu
Šabački vaterpolo ima tri šampionske generacije iz Dubrovnika, a ovog proleća prva će braniti titulu. Reč je Tomo kupu, najjačem evropskom turniru za vaterpoliste do 12 i 14 godina, nezvaničnoj Ligi šampiona za ovaj uzrast gde su uvek najbolji itimovi iz svojih država.

Pre dve godine momci rođeni 2010. godine su osvojili pobednički pehar i iste snove imaju i sada. Žreb ih je pozicionirao u grupu A gde su još: Setaua Bukurešt (Rumunija), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Galeb Makarska (Hrvatska) i Astra Rim (Italija). U kategoriji U 14 igra 40 ekipa. U prvom kolu Šabac igra protiv Galeba (01.04). Već drugog aprilskog dana, u prepodnevnim satima rival su Rimljani. Dan za danom niz nastavljaju Dinamo i Steaua. Već od 5. aprila počinje nokaut faza.

Prvi evropski pohod – generacija 2012 (foto: VK Šabac Eliksir)


Generacija 2012. startovala je takmičarsku godinu bronzom u Kupu Srbije, prethodnog leta je postala šampion Srbije, a sada će imati priliku da ispita snagu i na najjačem evropskom klupskom takmičenju za svoj uzrast. U Dubrovniku ih u grupnoj fazi očekuju dva velika imena, ekipe iz dva velika grada. Protiv sebe će imati vršnjake iz španske Barselone i italijanske Rome. Nastupa u ovoj kategoriji 26 ekipa, a Šapčani su uz Novi Beograd jedini iz Srbije. U prvom kolu, 1. aprila Šabac igra protiv Barselone, dva dana kasnije protiv Rome. Nokaut faza i mečevi za plasman startuju već narednog dana, 4. aprila.



Preostale dve šampionske generacije Kupa Srbije tekuće sezone, 2006. i 2008. godište pripremaju se za start takmičenja u Prenstvu Srbije i Regionalnoj ligi.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa