7. mart 2024.7. mar 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Šabački hipodrom se sprema za početak trkačke sezone

Velika očekivanja pred start 14. aprila

U toku radovi na stazi za treninge. Planirani i radovi na tribini za posetioce, spoljne barijere Hipodroma, obnova počasne tribine, svlačionica. Sezona počinje 14. aprila i na programu je osam trkačkih dana. Na Hipodromu u treningu 120 rasnih grla
Na Šabačkom hipodromu u toku su pripreme za start nove trkačke sezone koja počinje 14. aprila. Planirano je osam trkačkih dana tokom godine, a predsednik Konjičkog kluba „Džokej“ Šabac Miloš Adamović ističe da je fokus na stvaranju dobrih uslova za trening, nadmetanje grla, ali i sve ljubitelje konjičkog sporta.

Miloš Adamović, Foto: "Glas Podrinja"


-U toku su radovi na stazi za treninge kako bi što bolje uslove imali džokeji i grla. Bilo je neophodno da se izvrše popravke, ali zahvaljujući Gradskoj upravi Grada Šapca koja podržava projekat, prepoznala je značaj i važnost Šabačkog hipodroma. Tu smo da napravimo najbolje uslove za galopere, ali i sve one koji svakodnevno treniraju ovde. Pomoć svih onih koji su uključeni u rad Hipodroma, kao i Grada je neophodna, jer želimo da Hipodrom bude još posećeniji svakog trkačkog dana. Smatram da treba negovati konjički sport, uložiti, rad i trud kako bi oni koji dođu uživali u trkama, ali i i ambijentu. Trudićemo se da stvorimo što bolje uslove na Hipodromu za sve.

Želimo da na najbolji način otvorimo sezonu 2024. Šabac galopski sport održava na najbolji način sa brojnim trkačkim danima, a nadam se ove godine i sa dobrim uslovima– pojasnio je Adamović i dodao da su planirani i radovi na tribini za posetioce, spoljne barijere Hipodroma, obnova počasne tribine, svlačionica.

Bojan Šendeković, jedan od najtrofejnihih trenera u Srbiji očekuje dobru trkačku sezonu. A posebna očekivanja ima od grla koja su kod njega u treningu.

Bojan Šendeković, Foto: "Glas Podrinja"


-Očekivanja su velika, kao i svake godine, jer u treningu su kvalitetni i skupi konji, te bi sve manje od vrhunskih rezultata bilo neočekivano. Trudićemo se da nastavimo tradiciju kao i prethodnih godina da osvojimo tripl krunu -kaže Šendeković i napominje da je trenutno u treningu na Hidpodromu 120 grla.

-Imamo najveći broj konja u treningu sada kada se pogleda period proteklih 15-20 godina. Obično je to bilo 80 do 90, ali taj broj iz godine u godinu raste. Sve više trenera želi da u Šapcu bude, da ovde trenira. Napokon će konji imati dobre uslove. U svaku seozonu ulazimo sa puno elana i sa radošću očekujemo da se kapije Hipodroma otvore u aprilu.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa