31. maj 2012.31. maj 2012.
NA BEOGRADSKOJ PROMOCIJI KNjIGE “TRAKA JEDNOG VEKA“ O DOAJENU NOVINARSTVA MOMČILU BOŠKOVIĆU

IZOSTALA SUZA ZBOG RADOSTI

Večni zaljubljenik novinarske profesije. Šabac, grad mladosti i profesionalnog dokazivanja. Puna afirmacija u elitnom Radio Beogradu
Učesnici promocije knjige “Traka jednog veka“ o doajenu novinarstva Momčilu D Boškoviću, održane prošlog ponedeljka u Međunarodnom pres centru u Beogradu, bardovi novinarstva Branko Gvozdenović i Dragan Radević nisu propustili priliku da naglase kako je porodično gnezdo Boškovića selo Požega, blizu drevnih Sopoćana u staroj Srbiji. Odatle ih je životni put doveo u Šabac, a njihov najmlađi sin Momčilo, posle školovanja i više godina pedagoškog rada, počeo je u tadašnjem Podrinju i Kolubari da živi od mukotrpnog novinarskog posla, koji je ubrzo zavoleo i ostao mu večno odan. Najpre kao dugogodišnji dopisnik radio Beograda i Večernjih Novosti prošao je uzduž i popreko voljeni kraj i svojim zapisima afirmisao mesta i ljude mnogih zanimanja i opredeljenja, trudeći se da uvek bude na visini profesionalnog zadatka i zahteva redakcije.
Šabac treba da mu je uvek zahvalan. Pozdravljajući brojne goste i prijatelje, među kojima je bilo i dosta Šapčana, Bošković je i nagovestio moguću promociju ove knjige i u gradu njegove mladosti u koji uvek rado dolazi. Vrstan, častan, vredan... Prošao je trnovit put od saradnika do glavnog i odgovornog urednika prestonog i uticajnog Radio Beograda.
U novinarstvu se može uspeti, samo ako ovaj posao mnogo voliš. Često ćeš pretrpeti mnogo nepravdi, zbog tuđe sujete i želje za dokazivanjem ugleda i moći. Da bi ostao imun od raznih zala potrebno je mnogo elana i ljubavi, prema profesiji, čiji je ugled danas višestruko ponižen, primetili su govornici.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa