6. jun 2024.6. jun 2024.
Srbija - generacija 2008 (foto: VSS sajt)

Srbija - generacija 2008 (foto: VSS sajt)

VATERPOLO: REPREZENTACIJA 08 I 09

Šabac nova stanica

Nemanja Ličanin, trener Šapca predvodi i ovog leta reprezentaciju Srbije sastavljenu od igrača rođenih 2008. godine i kasnije koju krajem juna očekuje Evropski šampionat na Malti. Na Gradskom bazenu selekcija je od nedelje. U Šabac su stigli iz Atine gde su osvojili drugo mesto na međunarodnom turniru.

U grčkoj prestonici pobedili su Grčku 12:10 i Italiju 12:7, od Mađara su poraženi nakon peteraca 10:9, dok su u meču za zlato izgubili od Hrvatske 8:5. Devet igrača je predstavljalo šabački vaterpolo. Viktor Vasić je bio najefikasniji sa osam golova, Andrej Mićić je postigao četiri, Luka Urošević i Luka Vojinović upisali su se među strelce po tri puta, Miroslav Jakovljević-Jugović i Strahinja Arsenović su postigli po dva pogotka, Nikola Pavlović jedan. Nastupali su i Luka Savatić i golman Mihailo Gošić.Pomenutim igračima priključuju se Nemanja Paležević i Mihailo Isailović, igrači Save, kao i Milivoj Branković, trener iz Šapca koji obavlja ulogu kondicionog trenera u stručnom štabu.

Najstariji u Novom Sadu
Do kraja juna u Novom Sadu pripreme sprovodi reprezentacija do 18 godina. Pet igrača iz Šapca je u centru AP Vojvodine. Ognjen Tomić, Novak Lazić i Filip Novaković su u prvom timu, dok su u statusu rezerve Petar Mišković i Mihailo Gošić. U stručnom štabu je Miloš Popović, pomoćnik u stručnom štabu Šapca. Početkom jula ovu selekciju očekuje je Svetski šampionat u Argentini.


Igrači rođeni 2009. i kasnije, noseći kapicu Srbije osvojili su treće mesto na turniru u Slovačkoj.

Srbija je pobedila Gruziju 18:11, Slovačku 12:10 i Tursku 12:7, poražena je od Rumunije i Nemačke. Deo stručnog štaba bio je Miroslav Mandić, trener u Šapcu, a iz ovdašnje škole nastupali su: Nemanja Paležević, Andrej Lazić (sedam golova), Milan Pjetlović (6), Milan Vuletić (17) i Stefan Pavlović.
D. B.

Najnoviji broj

18. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa