28. jun 2012.28. jun 2012.
IZMEĐU REDOVA

SLOŽILI SE DA SE DOGOVORE

Ovi naši se složili da se slože i dogovorili da se dogovore. Utom će i Vlada.
Neki među nama se pitaju da li će ta Vlada, ako ikada bude izabrana, platiti penale odnosno nekakvu odštetu narodu zbog ovolikog razigravanja oko formiranja. Da je narod tako kilavo izlazio na izbore, nikada oni ne bi imali te šanse za ove igre bez granica.
Nedavno objavili vest na televiziji “Formirana Vlada“. I taman smo pomislili da su se ovi naši dozvali pameti, kad ono, odnosi se na Grčku. Tamo požurili da srede stanje. Kod nas je, izgleda, sve već sređeno.
Sudeći po javnom dugu Srbije, koji su ovih dana neki zvaničnici obelodanili, nema potrebe tokom leta ići u Grčku. Već ove jeseni imaćemo Grčku ovde.
Kad li će već konačno doći ta naša Vlada, pa da ovi poskupe struju. Danima plaču nad sudbinom elektroprivrede.
Pitamo se, šta li se promenilo u odnosu na ona vremena, o kojima je Dušan Radović, zapisao: “Ispod nas su velike košnice savezne i republičke administracije. Med će se deliti putem štampe, radija i televizije“.
Prva mera nove socijalističke francuske Vlade bila je smanjenje ministarskih plata za trećinu. Možda zato naši socijalisti zatežu.
Ovih dana su se u Beogradu, doduše verbalno, sukobili partizani i četnici. Ko kaže da se istorija ne ponavlja. Bar kod nas.
Na televiziji počelo emitovanje serije “Srećni ljudi“. Ajd“™ sad što nije važno koji je to put, već što nije jasno na koje to srećne ljude u Srbiji misle oni koji emituju serijal.
Ustvari, ko je srećniji, oni što sa nejeftinom strujom plaćaju televizijsku pretplatu, ili oni što je primaju a prave jeftin televizijski program.
A kad je u pitanju evropski fudbalski šampionat, sad vidimo da je dobro što nismo i mi Srbi tamo igrali. Kako bi, na primer, pobedili Nemačku, pa da nas ona Merkelova još više uzme na zub, jer neki vele da je i ona igrala fudbal za mušku ekipu tamo njenog kantona. Ne bi smeli pobediti ni Rusiju, kud jada, da Putin posle ne postavi Dačića za premijera. Pa ne bi smeli pobediti ni Italiju, odveli bi nam “Fijat“ iz Srbije. I Španci bi proterali naše mafijaše koji su tamo našli stanište, Grci bi nam uskratili sunčanje i kupanje... i tako redom. Bolje je ipak da se s igramo sami!

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa