13. septembar 2012.13. sep 2012.
USPORITE U ZONI ŠKOLE

ZA SIGURNOST NAJMLAĐIH

Veća bezbednost najmlađih učesnika u saobraćaju osnovni je cilj akcije „Usporite u zoni škole“ koju sprovode grad Šabac i “Parking“ servis. Posebna pažnja tokom ove akcije biće posvećena edukaciji, kako dece, tako i vozača.
Posle prošlogodišnjeg pozitivnog iskustva grad Šabac i “Parking“ servis nastavljaju akciju „Usporite u zoni škole“, koja je prvenstveno bazirana na edukaciji najmlađih učenika.
- U saobraćaju su najugroženiji mališani od sedam do devet godina, posebno što u tom uzrastu njihovu pažnju često okupiraju druge stvari, te nisu u stanju da pravilno rasuđuju o tome šta je bitno a šta nebitno u saobraćaju. Zbog toga, rešili smo da njihovu svest podignemo na viši nivo. Kao i prošle godine, obićićemo sve osnovne škole na teritoriji grada, u kojima ćemo oragnizovati predavanja o ponašanju u saobraćaju, a sva deca će, pored korisnih saveta, dobiti i simbolične poklone, kaže Dragan Ninković, direktor JKP „Parking Šabac“.
On dodaje da će se, osim učenika, edukovati i vozači, sa posebnim akcentom na ponašanje u delu ulice u kojoj postoji znak „zona škole“.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa