18. april 2013.18. apr 2013.
“ZAJEDNO ZA SRBIJU“: OSNOVAN ODBOR U VLADIMIRCIMA

ŠIRI SE MREŽA “ZAJEDNO ZA SRBIJU“

Zalaganje za suštinsku decentralizaciju i politiku ravnomernog regionalnog razvoja dobija sve veću podršku građana, istaknuto je prilikom osnivanja opštinskog odbora političke organizacje “Zajedno za Srbiju“ u Vladimircima
Neslaganje sa poslednjim odlukama Glavnog odbora i Predsedništva Demokratske stranke, sa jedne, i nove ideje o decentralizaciji sa druge strane, motivisale su diplomiranog pravnika Jovana Nedeljkovića, doskorašnjeg potpredsednika Opštinskog odbora Demokratske stranke u Vladmircima, da pristupi političkoj organizaciji „Zajedno za Srbiju“. Prema njegovom mišljenju, Posavotamnava ima uslove da bude jedan od razvijenijih delova Srbije, ali cenralizovana država trenutno to ne dozvoljava.
- Ideje „Zajedno za Srbiju“, a pre svega namera da se vlast decentralizuje, mogu da doprinesu napretku svih delova republike. Odlučivanje na nižim nivoima podrazumeva i veću uključenost građana u raspravu o prioritetnim pitanjima razvoja njihovih gradova i opština. U Vladimircima su posebno aktuelne agrarne teme, s obzirom da se 90 odsto stanovništva opštine bavi poljoprivredom, te bi o načinu pomoći proizvođačima trebalo da odlučuju upravo ljudi koji žive od obrađivanja zemlje, rekao je Nedeljković.
Tokom poslednjih 20 godina broj stanovnika vladmiračke opštine značajno je smanjen, a takvom stanju je doprinela nemogućnost mladih da rade i stvaraju u svojim mestima, već su bolje uslove života potražili u većim gradovima. Takva praksa jednom se mora okončati, smatra narodni poslanik Nebojša Zelenović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa