Инфо

23. децембар 2010.23. дец 2010.
ФОНД ЗА МАТЕРИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ УЧЕНИКЕ СРЕДЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНЕ ШКОЛЕ

ХУМАНИТАРНО САБИРАЊЕ ШКОЛАРАЦ

На иницијативу разредних старешина, недавно је у шабачкој Средњој пољопривредној школи са домом ученика основан хуманитарни фонд “Школарац“. Средства обезбеђена различитим акцијама професора, ђака и запослених у школи биће употребљена за куповину месечних карата, ужине, уџбеника, школског прибора. Корисници фонда утврђују се на основу социјалне карте али и понашања ученика
Средња пољопривредна школа у Шапцу има нешто више од 600 ученика. Према речима координаторке пројекта “Школарац“ Драгице Станковић њихова социјална структура је јако лоша. Одређени број деце долази из породица које користе средства Центра за социјални рад, а доста их је који се званично не воде као социјални случајеви, али су и те како у незавидној материјалној ситуацији.
Управо из тих разлога, професори ове школе су се одлучили да организују заједнички фонд за материјално угрожене ученике “Школарац“. За њега ће, убудуће бити обезбеђена средства путем различитих акција. Њих ће покретати ученици, професори и запослени у школи.
- Дуго се суочавамо са чињеницом да поједини ученици наше школе имају озбиљне материјалне проблеме. Међутим, у последње време, услед ове велике кризе и опште беспарице те невоље су још израженије и озбиљно угрожавају квалитет њиховог боравка у школи ““ рекла је Драгица Станковић, истичући да су професори Средње пољопривредне школе и раније у оваквим ситуацијама покушавали да помогну, али да је углавном било речи о спорадичним акцијама организованим од стране разредних старешина који су и сада иницирали идеју о организовању.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa