23. decembar 2010.23. dec 2010.
FOND ZA MATERIJALNO UGROŽENE UČENIKE SREDNjE POLjOPRIVREDNE ŠKOLE

HUMANITARNO SABIRANjE ŠKOLARAC

Na inicijativu razrednih starešina, nedavno je u šabačkoj Srednjoj poljoprivrednoj školi sa domom učenika osnovan humanitarni fond “Školarac“. Sredstva obezbeđena različitim akcijama profesora, đaka i zaposlenih u školi biće upotrebljena za kupovinu mesečnih karata, užine, udžbenika, školskog pribora. Korisnici fonda utvrđuju se na osnovu socijalne karte ali i ponašanja učenika
Srednja poljoprivredna škola u Šapcu ima nešto više od 600 učenika. Prema rečima koordinatorke projekta “Školarac“ Dragice Stanković njihova socijalna struktura je jako loša. Određeni broj dece dolazi iz porodica koje koriste sredstva Centra za socijalni rad, a dosta ih je koji se zvanično ne vode kao socijalni slučajevi, ali su i te kako u nezavidnoj materijalnoj situaciji.
Upravo iz tih razloga, profesori ove škole su se odlučili da organizuju zajednički fond za materijalno ugrožene učenike “Školarac“. Za njega će, ubuduće biti obezbeđena sredstva putem različitih akcija. Njih će pokretati učenici, profesori i zaposleni u školi.
- Dugo se suočavamo sa činjenicom da pojedini učenici naše škole imaju ozbiljne materijalne probleme. Međutim, u poslednje vreme, usled ove velike krize i opšte besparice te nevolje su još izraženije i ozbiljno ugrožavaju kvalitet njihovog boravka u školi ““ rekla je Dragica Stanković, ističući da su profesori Srednje poljoprivredne škole i ranije u ovakvim situacijama pokušavali da pomognu, ali da je uglavnom bilo reči o sporadičnim akcijama organizovanim od strane razrednih starešina koji su i sada inicirali ideju o organizovanju.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa