Инфо

12. октобар 2017.12. окт 2017.
ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ
ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА

Рукотворине као терапија

Дневна болница за психијатрију у Шапцу и ове године је обележила Светски дан менталног здравља. У оквиру радне терапије корисници овог одељења су приредили изложбу својих радова, на којој су показали склоност и таленат ка изради уметничких предмета.
Свакодневним радом и залагањем заједничким на одељењу настају права уметничка дела. Флаше, тегле и земљане посуде које су коришћене у неке друге сврхе сада добијају нови сјај и употребну вредност, а највише од тога представљају успех, како за ствараоце , тако и за терапеуте.
Мирјана Перишић , виши радни физиотерапеут каже о организацији терапије:
-Има неколико сегмената. Први је групни , који траје један сат, затим следе вежбе моторике које обухватају методе за ослобађање од нервозе и начин да се дође до релаксације и радна терапија која је циљана активност у којој корисници виде производ својих руку. Акценат је на ономе шта све могу, а не шта не могу- наводи Перишићева.
Психички пацијент када је под добром контролом медикаментозне терапије и када развије добру контролу, не разликује се од других. Борис Јовановић, психијатар и начелник одељења Дневне болнице каже да је се акценат ставља на то да су људи код куће и да се лече, и да у дневној болници пацијенти имају психофизичку подршку.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa