Инфо

7. децембар 2017.7. дец 2017.
ГОДИНА ЗА ИСТОРИЈУ КЛУБА
ФК “ПРОВО” ЗАКЉУЧИЛО УСПЕШНУ 2017. ГОДИНУ

ГОДИНА ЗА ИСТОРИЈУ КЛУБА

Сваки план направљен пред старт у Српској лиги је премашен. Бодовни салдо изнад очекивања, а могао је бити и бољи. Висок пласман залог Провцима за мирно пролеће. У прелазном року циљ сачувати екипу
У августу су се мешали узбуђење и страх пред нечим новим, но прва полусезона била је најбољи показатељ да Прово није залутало, већ напротив, да припада групи бољих српсколигаша.
- Пре пет година смо се борили за опстанак у Међуопштинској лиги, а онда смо стигли до Српске и плашила нас је неизвесност јаког и респектабилног ранга. Имамо један од највећих ростера у лиги који ћемо сада свести на праву меру. Поносни смо како смо се представили, схватили смо да Српска лига није баук и да ту припадамо – истакао је председник клуба Ђорђе Терзић.
Кроз четири ранга клуб је водио Игор Ђурковић на месту тренера. Резултати су и њега изненадили, а још више игра, те чак остаје и мали жал.
- Планирали смо 25 бодова и место у средини табеле. Годину смо окончали на шестом месту и 27 освојених бодова. Претрпели смо само два пораза, а једино нас је аранђеловачка “Шумадија” надиграла, док смо у неким утакмицама створили много шанси, али смо платили цех недостатку среће и концентрације, Прибој, Лајковац, Ваљево, Тутин – сматра тренер Ђурковић.
Осим добрих резултата, у клубу наглашавају значај афирмације неколико младих играча који су заслужили статус стандардних првотимаца.
- Најтеже и најважније је направити добар спој младости и искуства. То смо успели. Прекаљеним играчима попут: Ковачевића, Петровића, Исаиловића, Адамовића, Недељковића, Јошића, придодали смо сјајне младе снаге: Васића, Поповића, Николића, Јовичића, Симића, Ђурђевића, доскорашње омладинце Мачве и Савациума. Освојени бодови током јесени дају нам релаксирану ситуацију да пружимо прилику још неким играчима током пролећа – додаје Ђурковић.
Сарадња Прова и Савациума створила је и базу клуба у млађим категоријама, те “Прово” има представнике у окружном рангу омладинаца и кадета, односно Општинској лиги пионира.
- Припреме стартују 20. јануара, видећемо кроз тренинге ко би још од омладинаца могао наступити за сениоре и то је циљ за пролеће. У прелазном року хоћемо да задржимо окосницу тима, уз евентуална појачања на крилној позицији и средини терена, односно месту штопера – прецизирао је Ђурковић.
Дугорочни план клуба је стварање стабилног српсколигаша.
- Организационо смо добили само похвале у Српској лиги, трудимо се да све обавезе према играчима испоштујемо на време и да буде породична атмосфера у клубу. Најпре треба да постанемо стабилни српсколигаши, а онда, када се поклопе коцкице, можда нападнемо и Прву лигу. Није то реално сада, али кроз неколико година, зашто да не. Нереална је била и Српска лига пре пет година. Корак по корак – закључује председник клуба Терзић.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa