Инфо

14. децембар 2017.14. дец 2017.
САН НА ГРАНИЦИ РЕАЛНОСТИ
ВАТЕРПОЛИСТИ ШАПЦА НА Ф4 КУПА СРБИЈЕ

САН НА ГРАНИЦИ РЕАЛНОСТИ

Пласман на финални турнир је поновљен успех из претходне сезоне, али сада су Шапчани фаворити у полуфиналу. Финални турнир је и деби новог тренера Зајмовића. У клубу очекују тежи меч од оног у Регионалној лиги
Место међу четири најбоље екипе у Купу Србије није више историјски резултат за шабачки ватерполо, већ поновљено остварење из претходног децембра, но у Бечеј „чивијаши“ путују у намери да створе историју. То ће учинити ако у суботу победе нишки „Наис“. Пре годину дана, ВК „Шабац“ је био аутсајдер у мечу против Звезде, а сада је фаворит у дуелу против највећег изненађења Купа Србије ове сезоне.
Ове две екипе наступају у Регионалној лиги А2, већ су једном играли у Шапцу, пре месец дана када су домаћи били врло сигурни, убедљиви, инспирисани, те су славили са чак девет голова разлике. Пре тог меча, још једном су суботњи ривали одмерили снаге 2016. године у доигравању за плеј оф позиције, опет у Шапцу, када је такође домаћи тим рутински славио. Све указује на овдашњу екипу као фаворита. Руководство клуба је уверено да их очекује другачији Ниш него у новембру, те ће и меч бити далеко тежи. Управо зато и не размишљају о другом полуфиналном пару, већ само о својој утакмици, док се финале сме поменути само у случају победе.
- Јесмо били убедљиви против Нишлија, но та утакмица није реалан однос снага и не сме да нас завара. Убрзо после ње Ниш је одиграо сјајно против Војводине, заслужио бар реми, а потом и славио на петерце. Желимо у финале свакако, амбиције су победничке, сигурно исто размишљају и ривали – истакао је Ненад Живановић.
„Наис“ је направио велико изненађење елиминисавши Војводину у четвртфиналу, бољим извођењем петераца. У А2 лиги, Нишлије су тренутно шесте са седам бодова (2 победе, један реми и три пораза). Најбољи стрелац екипе је Петровић са 12 голова. Напад Шапца предводи Репановић са 13 погодака.
Меч полуфинала ће бити и званични деби новог стратега Шапчана Мирсада Зајмовића, некадашњег тренера сплитских „Морнара“ и „Јадрана“, пре тога првотимца више клубова током играчке каријере.
- Договор је до краја сезоне, али је обострана жеља да сарадња траје знатно дуже. Бирали смо тренера са којим ћемо наставити да градимо систем. Он је због Шапца одбио много боље финансијске понуде јер верује у наш план – додаје Живановић.
У другом полуфиналу Купа састају се вечити ривали Партизан и Црвена Звезда. Финале је дан касније, односно у недељу, 17. децембра.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa